Ελληνοτουρκικά: Διάλογο με φόντο... προκλήσεις θέλει η Τουρκία

Εμπρηστική η ρητορική του Ερντογάν

Η πολιτική της Αθήνας να καταστήσει τα ελληνο-τουρκικά ζητήματα ευρω-τουρκικά, φέρνει τη «διγλωσσία» της Άγκυρας στο προσκήνιο.

Από την μία ο Ερντογάν χρησιμοποιεί πύρινη γλώσσα, προσπαθώντας να φανατίσει το εσωτερικό του κι από την άλλη, «διαφημίζει» τις διπλωματικές προετοιμασίες της συνάντησης Δένδια - Τσαβούσογλου, επιχειρώντας να δείξει στους Ευρωπαίους το καλό του πρόσωπο. 

Sofagate: H Άγκυρα ρίχνει την ευθύνη στην ΕΕ για το αλαλούμ με τα καθίσματα

«Χαιρετίζω ιδιαίτερα τους ναυτικούς μας που για την προστασία της Γαλάζιας Πατρίδας μας ανεμίζουν επί μήνες στη θάλασσα τη σημαία μας και δε δίνουν ευκαιρίες σε αυτούς που έχουν βλέψεις στα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας» δήλωσε ο Ερντογάν.  

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, εκτίμησε ότι το Oruc Reis δε θα ξαναρχίσει την... προκλητική του πορεία στο Αιγαίο. 

«Εκτίμησή μου είναι ότι αυτό δε θα συμβεί. Και δε θα συμβεί διότι η Ελλάδα πέτυχε ουσιαστικά να καταστήσει μια ελληνοτουρκική διαφορά αντικείμενο της θεματολογίας που η ίδια η Ευρώπη βάζει στο τραπέζι όταν συνομιλεί με την Τουρκία» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Θέλουν διάλογο με φόντο... προκλήσεις

Η γλώσσα του σώματος στη συνάντηση του Τούρκου ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου με τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, Μιχαήλ Χρήστο Διάμεση, είναι χαρακτηριστική. 

Ό,τι κι αν λέει ο Ερντογάν, οι Τούρκοι θα πληγωθούν διπλωματικά αν ο Νίκος Δένδιας ακυρώσει την επικείμενη επίσκεψή του στην Άγκυρα, στις 14 Απριλίου. 

Τουρκία: «Ανήθικες οι δηλώσεις Βαρβιτσιώτη»

Ο «εχθρός» των Τούρκων διπλωματών είναι, όμως, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Η κριτική του δεν άρεσε στο Τουρκικό ΥΠΕΞ. 

«Η Τουρκία βρίσκεται σε συνολική αναστάτωση και σε μια σύγχυση ταυτότητας στην εξωτερική της πολιτική» δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης. 

Η απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ ήταν η εξής: «Καταδικάζουμε έντονα τις σχετικές με την χώρα και τον Πρόεδρό μας ανήθικες εκφράσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Είναι σκόπιμη η επιμονή των Ελλήνων αξιωματούχων στις προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις που κλιμακώνουν την ένταση». 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top