Μητσοτάκης: Λείπει ο Τσιόδρας από την ενημέρωση

Γιατί αποφάσισε να σταματήσει ο επικεφαλής της Επιτροπής

Δείτε τι είπε για την εστίαση και τη μείωση της φορολογίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στη Μάρα Ζαχαρέα για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Στον Σωτήρη Τσιόδρα, το πρόσωπο του οποίου συνδέθηκε με την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα κατά το 2020, και την απουσία του από την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή του συνέντευξη στη Μάρα Ζαχαρέα για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση της κυρίας Ζαχαρέα για το εάν λείπει από την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, μίλησε ευθέως και σε προσωπικό τόνο.

«Πιστεύω ότι λείπει, αλλά ο ίδιος πήρε την απόφαση, την οποία σέβομαι απόλυτα, να συμβουλεύει την κυβέρνηση και εμένα προσωπικά χωρίς να εκτίθεται στα φώτα της δημοσιότητας», είπε ο πρωθυπουργός.

Πάσχα στο χωριό: Τα σενάρια και η δήλωση Μητσοτάκη που «γεννά» ελπίδες

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως συνομιλεί μαζί του καθημερινά, και πως τρεις φορές την εβδομάδα έχουν πρωινή σύσκεψη, όπου εξετάζουν όλα τα δεδομένα από την πορεία της πανδημίας.

Όσον αφορά τους λόγους, που οδήγησαν τον κ. Τσιόδρα στην απόφαση να αποσυρθεί από την πρώτη γραμμή της ενημέρωσης των πολιτών, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για στοχοποίηση.

Συνέντευξη Μητσοτάκη στο Star: Χωρίς εισφορά αλληλεγγύης και το 2022

Μητσοτάκης στο Star: Σκεφτόμαστε υποχρεωτικό εμβολιασμό στην Υγεία

«Πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που έγινε αυτό είναι γιατί και ο ίδιος στοχοποιήθηκε χυδαία, όταν είχε πολύ μεγάλη επικοινωνιακή έκθεση», σημείωσε.

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός θέλησε να απαντήσει στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για το εάν η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει τις απόψεις στην επιτροπή των ειδικών.

«Μιλάμε για σοβαρούς επιστήμονες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να συνομιλούν με την παρουσία του γενικού γραμματέα και υπουργών της κυβέρνησης, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο, για να μπορούν να τους δίνουν στοιχεία και οι οποίοι είναι απολύτως ελεύθεροι να αποφασίζουν και να μας εισηγούνται. Εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις, να το τονίσω αυτό. Η επιτροπή εισηγείται, εμείς αποφασίζουμε ως κυβέρνηση και εμείς αναλαμβάνουμε τελικά και την πολιτική ευθύνη», ξεκαθάρισε.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ξεκίνησε με τον Νίκο Χαρδαλιά την καθημερινή ενημέρωση των πολιτών για την πορεία της πανδημίας στις 13 Μαρτίου. Είπε «αντίο» 72 μέρες μετά, στις 26 Μαΐου του 2020, διαβάζοντας μια ευχή, που του έστειλαν μαθητές με ειδικές δεξιότητες, και απαγγέλλοντας τους στίχους από ένα ποίημα.

«Αν μας ξαναδείτε καθημερινά μαζί να σας ενημερώνουμε ζωντανά στην τηλεόραση, θα σημαίνει πως τα πράγματα έχουν δυσκολέψει», είχε πει, τότε, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σωτήρης Τσιόδρας: Η επόμενη μέρα του «στρατηγού» - Το ευχαριστώ του twitter

«Αντίο» και από τον Χαρδαλιά στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό 

Τελικά στις αρχές Αυγούστου, αρκετά πριν ξεκινήσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, το δίδυμο Τσιόδρα – Χαρδαλιά επανήλθε στην ενημέρωση για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά όχι καθημερινά.

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Τι θα γίνει με όσους μαθητές νοσήσουν

Σωτήρης Τσιόδρας: Ψήφισε κατά του ανοίγματος των Λυκείων

Ο επικεφαλής της Επιτροπής ήταν ανάμεσα στους επτά συνολικά ειδικούς, που είχε ενστάσεις για την επιστροφή των μαθητών των Λυκείων στα θρανία τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μάρα Ζαχαρέα για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top