Τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με ΤΧΣ: Μεγάλες απώλειες για το ελληνικό Δημόσιο

Πυρά αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης για την πανδημία 

Κριτική στην κυβέρνηση για την πανδημία άσκησε η αντιπολίτευση. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο θέμα της Τράπεζας Πειραιώς, μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. 

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Παραδεχθείτε την αποτυχία σας για τον κορωνοϊό

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κομματικές πηγές, έθεσε τα κρίσιμα ερωτήματα που προκύπτουν από την στάση του ΤΧΣ στις πρόσφατες εξελίξεις με την Τράπεζα Πειραιώς, αναφορικά με την μη αποπληρωμή του τοκομερίδιου αλλά και ενόψει της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της τράπεζας.

Τσίπρας: Μας πήγατε σε lockdown με 1.000 κρούσματα, μας ανοίγετε με 4.000

«Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αύξησε τη συμμετοχή του στην Πειραιώς από το 26% στο 61,3%, αν δεν κάνω λάθος, εγγράφοντας ζημιές περίπου 1,5 δις. Γιατί δε συμμετέχει το ΤΧΣ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου; Δημιουργεί προοπτική μεγάλων απωλειών στο ελληνικό δημόσιο» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Έχω και έχουμε, ως κόμμα που κυβέρνησε την χώρα 4,5 δύσκολα χρόνια, πλήρη εικόνα των δυσκολιών, των αδυναμιών και της ανάγκης να διατηρηθεί η ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος. Από την άλλη έχουμε και την πλήρη εικόνα των μεγάλων πληγών για τους Έλληνες φορολογούμενους και για το ελληνικό Δημόσιο», ανέφερε. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το τοκομερίδιο θα μπορούσε να έχει πληρωθεί σε μετοχές, γεγονός που θα διασφάλιζε τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου και πρόσθεσε ότι γεννούνται ερωτηματικά για τη στάση που κράτησε το ΤΧΣ σε αυτές τις αποφάσεις που ζημίωσαν ήδη, ευθέως, την περιουσία του Δημοσίου.

Πυρά αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης για την πανδημία 

Στο μεταξύ, πυρά εξαπέλυσε η αντιπολίτευση για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας. 

«Η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τις εξελίξεις, χρησιμοποιώντας μπαλώματα για να καλύψει όσα δημιούργησε το αλαλούμ των αποφάσεών της» τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ. 

«Αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να αποτελέσουν συγχωροχάρτι για την κυβέρνηση που εδώ και μήνες,  έχει αποθεώσει τα μέτρα ατομικής ευθύνης και περιορισμού της λειτουργίας των μικρομάγαζων» τόνισε το ΚΚΕ.

«Να αποζημιωθούν τώρα επαγγελματίες και εργαζόμενοι που υποχρεώθηκαν σε απαγόρευση επιχειρηματικής δραστηριότητας, με μη επιστρεπτέα ποσά βάσει των αντίστοιχων τζίρων των περασμένων ετών» επεσήμανε η Ελληνική Λύση.

«Προφανώς τις ζημιές του κυβερνητικού μπάχαλου πρέπει να τις επωμιστεί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και όχι οι έμποροι» υπογράμμισε το ΜέΡΑ 25.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top