Self test: Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Yπουργείου Υγείας 

Θα γίνεται στο σπίτι – Υποχρεωτικό για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, για τα self test τα οποία θα διενεργούνται από τους πολίτες στο σπίτι και όχι στα φαρμακεία. 

Άνοιγουν τα σχολεία με υποχρεωτικό τεστ για τη συμμετοχή στο μάθημα

Όπως μετέδωσε συγκεκριμένα η Ράνια Τραγόμαλλου στο κενντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, με τη συγκεκριμένη ρύθμιση στο νομοσχέδιο ικανοποιήθηκε ο αίτημα των φαρμακοποιών να μην διενεργούνται self test στα φαρμακεία, οπότε ο πολίτες θα το κάνουν  μόνοι τους, στο σπίτι. 

Αρχές Απριλίου τα self test: Για ποιους θα είναι υποχρεωτικά

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ SΕLF TEST ΣΤΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  

Υποχρεωτικό θα είναι το self test  για μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να υπάρξει μεγαλύτερο δίχτυ ασφαλείας στα σχολεία που αναμένεται να ανοίξουν στα μέσα Απριλίου.  

Πάσχα: «Μια εβδομάδα νωρίτερα θα αποφασιστεί η μετακίνηση από νομό σε νομό»

Θα γίνεται λοιπόν στο σπίτι το τεστ μια φορά την εβδομάδα,  ωστόσο το ερώτημα ήταν πως θα μπορέσει να ελεγχθεί ότι ο μαθητής το έκανε και φυσικά  ποιοι είναι το αποτέλεσμα. Η πρόταση που έχει κατατεθεί είναι οι μαθητές να προσκομίζουν μια υπεύθυνη δήλωση από τους γονείς τους που θα βεβαιώνει ότι το παιδί του, έχει κάνει το self test και είναι αρνητικό. Οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top