Στην Αθήνα ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα 

Τους υποδέχθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας 

Η άφιξη του πρίγκηπα Κάρολου και της συζύγου του στο αεροδρόμιο της Αθήνας   

Έφθασαν  στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η σύζυγός του Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα για να συμμετάσχουν  στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, την 25η Μαρτίου. 

Δένδιας υποδοχή Κάρολου

O Υπουργός Εξωτερικών  Ν. Δένδιας περιμένει στο κόκκινο χαλί τον Πρίγκηπα Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα       

Αυτό είναι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης τους υποδέχθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. 

Κάρολος Καμίλα καφές στην Ελλάδα

Κάρολος και Καμίλα απολαμβάνουν τον καφέ τους στην Ελλάδα, το 2018 

Στη συνέχεια Κάρολος και Καμίλα  θα μεταβούν στην Εθνική Πινακοθήκη προκειμένου να παραστούν στα επίσημα εγκαίνια, όπου θα τους υποδεχτούν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

25η Μαρτίου: Επίδειξη ισχύος με υψηλούς προσκεκλημένους 

Θα παρευρεθούν επίσης, εκτός από τον Υπουργό Εξωτερικών,  η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου,  και η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη συνοδευόμενη από τον σύζυγό της κ. Θεόδωρο Αγγελόπουλο.

O Νίκος Δέδιας υποδέχεται τον Πρίγκιπα Κάρολο στο αεροδρόμιο της Αθήνας 

Θα ακολουθήσει το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, δια χειρός του βραβευμένου σεφ, Λευτέρη Λαζάρου.

25η Μαρτίου: Το μενού του Λευτέρη Λαζάρου για το δείπνο στο Προεδρικό

Την Πέμπτη, ανήμερα της Εθνική Επετείου ο Πρίγκιπας Κάρολος θα παραστεί στην κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα και θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση, η οποία σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί. 
Μετά το τέλος της παρέλασης, ο Κάρολος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Στις 12.45, σε ειδική τελετή στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πρωτεύουσας ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης θα απονέμει στον Πρίγκηπα της Ουαλίας το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών.

Η παρασημοφόρηση γίνεται σε αναγνώριση της συνδρομής του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου στην απελευθέρωση της Ελλάδας, αλλά και της αφοσίωσης και της συνεισφοράς του Πρίγκηπα της Ουαλίας στην προστασία του περιβάλλοντος, στην προάσπιση της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην προώθηση των γραμμάτων και των καλών τεχνών.  

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Με έφιππους, ιστορικά λάβαρα και Rafale ο εορτασμός

Μετά την απονομή του μεταλλίου, ο Πρίγκηπας της Ουαλίας Κάρολος και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης θα πραγματοποιήσουν συνάντηση, εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου, με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμος της Αθήνας και οι επιχειρηματίες θα υπογράψουν τον χάρτη αειφορίας «Terra Carta», μια πρωτοβουλία του Πρίγκηπα της Ουαλίας που θέτει τη βιωσιμότητα στην καρδιά του ιδιωτικού τομέα και προάγει την συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για τον σκοπό αυτό.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top