Επιστολή Πούτιν σε Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου για την 25η Μαρτίου

«Η Ρωσία και η Ελλάδα συνδέονται από τους μακραίωνους δεσμούς φιλίας»

Βλάντιμιρ Πούτιν

Επιστολή στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τις ευχές για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας έστειλε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Την αποστολή της επιστολης για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση την έκανε γνωστή η ρωσική πρεσβεία, επισημαίνοντας ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν σημείωσε πως η Ελλάδα και η Ρωσία συνδεόνται με μακραίωνους δεσμούς φιλίας.

«Πούτιν: Η Ρωσία και η Ελλάδα συνδέονται από τους μακραίωνους δεσμούς φιλίας. Στα πιο σημαντικά γεγονότα του κοινού μας παρελθόντος είναι αφιερωμένο και το πρόγραμμα του ρωσο-ελληνικόυ Έτους Ιστορίας, τα εγκαίνια του οποίου συμπίπτουν με την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη του ηρωικού αγώνα του Ελληνικού λαού για την ανεξαρτησία», αναφέρει η ρωσική πρεσβεία.

200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Υπενθυμίζεται ότι τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης θα εορταστούν την Πέμπτη 25 Μαρτίου με τη συμβολική παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του πρωθυπουργού της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν, του Πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου, της Δούκισσας της Κορνουάλης Καμίλα και της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί.

Με Δ. Σολωμό το μήνυμα Σακελλαροπούλου στα απόδημα Ελληνόπουλα για το 1821

Η επιστολή του Βλάντιμιρ Πούτιν για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

«Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε, δεχθείτε τα πιο ένθερμα συγχαρητήρια με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Ελληνικής Δημοκρατίας - της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Στις σχέσεις με την Ελλάδα, οι οποίες βασίζονται στις μακροχρόνιες παραδόσεις της φιλίας, καθώς και της πολιτιστικής και πνευματικής εγγύτητας, εμείς αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία.

Ευελπιστούμε ότι η διεξαγωγή του Έτους Ιστορίας Ρωσία - Ελλάδα, τα εγκαίνια του οποίου συμπίπτουν με την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα του ελληνικού λαού, θα συμβάλλει στην εμπέδωση των αμοιβαίως επωφελών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας.

Σας εύχομαι καλή υγεία και κάθε επιτυχία, και σε όλους τους συμπολίτες σας την ευημερία και την ευμάρεια.

Μετά τιμής, Βλ. Πούτιν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top