H «Λευκή Βίβλος» αλλάζει τα πάντα στην Ελληνική Αστυνομία

Πιο ήπιο μοντέλο αστυνόμευσης προανήγγειλε ο Χρυσοχοΐδης

Τη «Λευκή Βίβλο» της αστυνομίας προανήγγειλε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι «θα αλλάξουν τα πάντα».  

Όπως ανέφερε, Το επόμενο χρονικό διάστημα θα κατατεθεί σχέδιο νόμου που θα περιλαμβάνει δομικές αλλαγές στη λειτουργία του Σώματος αλλά και στο πλαίσιο ασφάλειας της χώρας.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αλλάζουν όλα στην ελληνική αστυνομία.

«Το κοινωνικό συμβολικό μεταξύ πολιτών και Υπουργείο  προδιαγράφει αστυνομία 21ου αιώνα, και δίνει τις βασικές αρχές με τις οποίες  η αστυνομία  απαντάει στο διευρυμένο αίτημα των πολιτών για ασφάλεια» ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Χρυσοχοΐδης για Νέα Σμύρνη: «Η αστυνομική βία δε δικαιολογείται»

Πιο ήπιο μοντέλο αστυνόμευσης- συμμετοχή πολιτών

Πρόθεση του υπουργείου προστασίας του Πολίτη είναι να υπάρξει πιο ήπια αστυνόμευση και όχι καταστολή. Γι’ αυτόν τον λόγο θα δημιουργηθούν ομάδες διαλόγου και επίλυσης συγκρούσεων, θα ενισχυθεί ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς και  οι Κινητές Μονάδες Αστυνόμευσης και  θα εντατικοποιηθούν οι πεζές περιπολίες με την αξιοποίηση μέσων, όπως τα ποδήλατα και τα scooters.

Αλλαγές εκ βάθρων στην ΕΛ.ΑΣ: Από την εκπαίδευση μέχρι το…μελάνι

Επίσης αλλαγές θα υπάρξουν στο οργανόγραμμα και στον τρόπο λειτουργίας της αστυνομίας και του προσωπικού. Σε θέματα εκπαίδευσης και συμπεριφοράς.

«Η διασφάλιση δικαιωμάτων πολιτών και η συνεχής προσπάθεια μείωσης αστυνομικής αυθαιρεσίας χρειάζονται νέους θεσμούς» επεσήμανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

Ένας από τους στόχους των μεταρρυθμίσεων είναι οι υπηρεσίες της αστυνομίας να λειτουργούν με το απαραίτητο προσωπικό αξιοποιώντας και την τεχνολογία σε μέγιστο βαθμό.

Ο κ., Χρυσοχοΐδης τόνισε πως «η Λευκή βίβλος είναι το πολιτικό πλαίσιο, το οποίο θα οδηγήσει στη συνολική μεταρρύθμιση της αστυνόμευσης» και πρόσθεσε πως το Υπουργείο σαν πρώτο βήμα προωθεί δύο θεμελιακές μεταρρυθμίσεις: το νέο οργανόγραμμα και τη νέα εκπαιδευτική πολιτική.

Όπως επεσήμανε, είναι περισσότερο από απαραίτητο σε αυτή την εποχή εκπλήξεων, κινδύνων, επιτευγμάτων και κοινωνικής επιτάχυνσης, να αναθεωρήσουμε απόψεις και να μετακινηθούμε από στερεότυπα για την ασφάλεια και την αστυνόμευση.

Γι’ αυτό «σταδιακά, σε βάθος χρόνου, θα αλλάξουν τα πάντα, το Υπουργείο, η Αστυνομία, η δομή, η εκπαίδευση, το δόγμα, ο τρόπος του επιχειρείν, ο σχεδιασμός και τα μέσα, ώστε να προσαρμοστούν στις κατευθύνσεις που ορίζει η Λευκή Βίβλος».

Στη διαδικτυακή Συν

Δείτε ολόκλληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top