Πελώνη: «Δε μιλάμε για άνοιγμα δραστηριοτήτων»

Παρέμεμψε στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων

Aπόσπασμα όσων είπε για τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη

Το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ σε κρούσματα κορωνοϊού και διασωληνώσεις ασθενών φαίνεται πως δεν αλλάζει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για σταδιακή χαλάρωση του lockdown από την ερχόμενη Δευτέρα 22 Μαρτίου.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη -κατά την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών- διευκρίνισε ότι δε μιλάμε για ανοίγματα, αλλά για αναζήτηση έξυπνων εργαλείων που θα αποφέρουν «βαλβίδες αποσυμπίεσης» στους πολίτες.

«Δε μιλάμε για ανοίγματα. Νομίζω ότι δεν είναι η ενδεδειγμένη λέξη και ορολογία. Αυτό που περιγράφουμε και θα εξετάσει και η επιτροπή στη συνεδρίαση της είναι εργαλεία για την καλύτερη τήρηση των μέτρων. Εργαλεία που ταυτόχρονα θα προσφέρουν βαλβίδες αποσυμπίεσης στους κουρασμένους, όπως έχουμε πει, πολίτες από τα περιοριστικά μέτρα. Εργαλεία που δε θα παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι ανοίγει ο καιρός, το γεγονός ότι πρέπει να αποφεύγουμε συγκεντρώσεις σε σπίτια και σε εσωτερικούς χώρους. Αντιθέτως, οι δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους είναι πιο ασφαλείς, πάντα υπό την αίρεση των επιδημιολογικών δεδομένων και πάντα χωρίς να τεθεί εν αμφιβόλω η στρατηγική για την ανάσχεση», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια η κ. Πελώνη τόνισε πως η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και ιδίως στην Αττική, παραμένει βεβαρυμένη και το Σύστημα Υγείας εξακολουθεί να δέχεται μεγάλη πίεση προσθέτοντας: «τα συνολικά δεδομένα θα εξεταστούν αύριο από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, η οποία θα καταθέσει τις εισηγήσεις της και η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις για τα επόμενα βήματα».

Μητσοτάκης στο CNΝ: Xαλάρωση των μέτρων για κορωνοϊό το επόμενο 48ωρο! 

«Στόχος, όπως τόνισε χθες ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο CNN, είναι να δούμε έξυπνα πώς από τη μία θα επιτρέψουμε περισσότερες δραστηριότητες χωρίς από την άλλη να κάνουμε συμβιβασμούς στη βασική στρατηγική μας για την ανάσχεση της πανδημίας», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση για μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα η κ. Πελώνη είπε ότι είναι νωρίς για μια τέτοια απάντηση.

Τελεσίγραφο Κικίλια σε ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν το ΕΣΥ 

Για Ψηφιακό «Πράσινο» Πιστοποιητικό

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως «όπως είναι καλά γνωστό, οι εμβολιασμοί στη χώρα μας προχωρούν με ασφάλεια, υποδειγματικό τρόπο και γρήγορους ρυθμούς, ανάλογα πάντα με τις ροές που φτάνουν. Έχουν ήδη ξεπεράσει το 1.345.000 και περισσότεροι από 915.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη ενεργοποιηθεί η δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού για τους εκπαιδευτικούς, τις μαθήτριες και τους μαθητές άνω των 16 ετών των Σχολικών Μονάδων της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που έχουν υποβάλει αίτηση για εμβολιασμό και μπορούν άμεσα να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους».

Από αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού των πολιτών - περίπου 250.000 - με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου.

Θα ακολουθήσει, στις 26 Μαρτίου, το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα ραντεβού συμπολιτών μας της ηλικιακής ομάδας των 70-74 ετών και τις αμέσως επόμενες ημέρες - στις αρχές Απριλίου- θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα ραντεβού των συμπολιτών μας της ηλικιακής ομάδας 65-69 ετών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top