Τσίπρας: «Αντί να δουλέψετε κάνετε γλέντια και βαφτίσια»

Επίθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την πανδημία

Για «δραματική κατάσταση» στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία της χώρας και ιδίως της Αττικής, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, στην παρέμβασή του σήμερα στη Βουλή.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει, ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας βρισκόμαστε στη χειρότερη φάση», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του, ενώ μίλησε για «συγκλονιστικές στιγμές» που βιώνουν οι υγειονομικοί, καθώς έρχονται στο «τεράστιο ηθικό δίλημμα» να επιλέγουν τους ανθρώπους που θα δώσουν την ευκαιρία να παλέψουν για τη ζωή τους.

Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή κατά Κυριάκου Μητσοτάκη

«Φοβάμαι ότι ακόμη χειρότερη είναι η εικόνα της κυβέρνησης» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την ότι «δεν γνωρίζει τί κάνει», ότι «δεν έχει σχέδιο» και ότι βρίσκεται «σε κατάσταση πανικού».

Τσίπρας: «Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε στάδιο κατάρρευσης»

«Φοβάμαι ότι η εικόνα που εκπέμπετε είναι εικόνα απόλυτης παράλυσης», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι πριν ασκήσει κριτική, απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση «να σοβαρευτεί».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον αριθμό των διασωληνωμένων που ανέρχεται στους 600, αλλά και στο ποσοστό «θετικότητας» στα τεστ που έγιναν χτες, που φτάνει το 12,3% και είναι το «μεγαλύτερο από την αρχή της πανδημίας».

«Το κρίσιμο θέμα είναι ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν είναι οριακή. Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε στάδιο κατάρρευσης», τόνισε.

Θέμα παραίτησης για τον Άδωνι Γεωργιάδη

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε το ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης επέλεξε αυτή την περίοδο «για να γίνει νονός». Μάλιστα όταν ο υπουργός Ανάπτυξης μπήκε στην αίθουσα κατά την διάρκεια της ομιλίας του σχολίασε: «Άξιος κ.Γεωργιάδη, πανάξιος, μόνο που θα πρέπει να δώσετε εξηγήσεις στον ελληνικό λαό».

Νωρίτερα στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «ο νονός Υπουργός κ. Γεωργιάδης περηφανεύεται ότι για λογαριασμό του εκδίδονται κατ’ εξαίρεση άδειες για κοινωνικές εκδηλώσεις; Και σε ποιους νομίζετε ότι απευθύνεστε όταν παρουσιάζετε έγγραφα που δεν έχουν καμία εγκυρότητα και καμία νομική ισχύ για να δικαιολογήσετε το νέο ατόπημα σας;».

Μάλιστα επέμεινε για τον Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας ότι «δεν φτάνει που κάνει όσα κάνει αλλά μας παρουσιάζει κι ένα παλιόχαρτο» σημειώνοντας πως η κυβέρνηση «πρέπει να απαντήσει αν το χαρτί αυτό είναι αληθές η είναι πλαστό» λέγοντας πως αν ισχύει το δεύτερο ο Άδωνις Γεωργιάδης «οφείλει τώρα να καταθέσει την παραίτησή του». Μάλιστα σημείωσε ότι υπάρχει «μείζον ηθικό ζήτημα» αν ισχύει η πληροφορία ότι ο υπουργός Ανάπτυξης βάφτισε το παιδί του επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής για τον έλεγχο των δημοσίων συμβάσεων.

Πρόταση Τσίπρα για πολιτικό Μορατόριουμ

Στην παρέμβασή του ο Αλέξης Τσίπρας απεύθυνε στην κυβέρνηση «πολιτικό μορατόριουμ μέχρι να βγει η χώρα από αυτή την κατάσταση» ζητώντας «να καθίσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι να δούμε τι θα γίνει». Μάλιστα αναφέρθηκε σε επιστημονικό κείμενο που είχε καταθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή στην τελευταία αντιπαράθεσή τους στην Βουλή για το ζήτημα των πορειών. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι στο κείμενο αυτό σημειώνεται πως «οι μεγάλες συγκεντρώσεις που οι διαδηλωτές τηρούν τα μέτρα φορώντας μάσκες δεν επηρεάζουν την διασπορά την πανδημία» ενώ οι επιστήμονες αναφορικά με τις διαδηλώσεις που έγιναν στις ΗΠΑ για το «Black lives matters» «βρίσκουν ότι σε αυτές τις διαδηλώσεις δεν έχουν καμία η έχουν οριακή επίδραση» μάλιστα «καταλήγουν στο ότι το δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top