Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Θα επιστρέψει στην πολιτική; Τι απαντά

Ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Διεθνή Αμνηστία

Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Την αποχώρησή του από τη θέση του διευθυντή του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας ανακοίνωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν επιστρέφει στην πολιτική. 

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρώην βουλευτής και κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ (το 2015) έκανε γνωστό ότι ύστερα από τρεισήμισι χρόνια, έκλεισε ο κύκλος στη Διεθνή Αμνηστία.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στη θέση του κυβερνητικού εκπροσύπου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το 2015- φωτογραφία Eurokinissi

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στη θέση του κυβερνητικού εκπροσύπου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το 2015- φωτογραφία Eurokinissi

«Το μόνο που θα πω είναι ότι οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία είναι κρίσιμες στις εποχές που ζούμε για όλους τους αυτονόητους λόγους. Μας ενώνουν γύρω από ένα κρίσιμο σκοπό, αυτόν της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που μόνο ένα ρητορικό σχήμα δεν είναι» αναφέρει, σημειώνοντας πως ο ίδιος αποκόμισε ανεκτίμητες γνώσεις και εμπειρίες.

Κάνει αναφορά στο ότι «εδώ και δεκαετίες, η Διεθνής Αμνηστία ασχολείται συστηματικά -ανάμεσα σε άλλα ζητήματα- με την αστυνομική βία και αυθαιρεσία σε ολόκληρο τον κόσμο» και προσθέτει ότι «για κάποιον παράξενο λόγο, το τελευταίο διάστημα έχει στρέψει την προσοχή της στην Ελλάδα», παραθέτοντας έναν σχετικό σύνδεσμο.

«Το ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος μου στην Αμνηστία δε σημαίνει επιστροφή στην πολιτική. Διαβάζω και εγώ διάφορα εργαλειακά σενάρια κατά καιρούς, που δεν έχουν καμία υπόσταση. Η ζωή συνεχίζεται» καταλήγει.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έγινε γνωστός πρώτη φορά ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημαρχία στην Αθήνα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014. Από τον Ιανουάριο 2015 μέχρι τον Ιούλιο 2015 ήταν υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα, ενώ ήταν και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθηνών. Στις 5 Σεπτεμβρίου 2017 ορίστηκε διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας. Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Ράνια Τζίμα, από το 2016 και μαζί έχουν αποκτήσει μία κόρη. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top