Lockdown: Η συζήτηση για άνοιγμα δεν είναι της παρούσης, λέει η Πελώνη

Επιφυλακτική μετά τη χθεσινή έκρηξη κρουσμάτων που ξεπέρασαν τα 3.000

Επιφυλακτική και συγκρατημένη ήταν στις δηλώσεις της σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σχετικά με το άνοιγμα της οικονομίας. «Η συζήτηση αυτή δεν είναι της παρούσης, δεδομένων των στατιστικών στοιχείων της πανδημίας» τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Lockdown: Ανοίγουν σχολεία και λιανεμπόριο πριν το τέλος Μαρτίου

Η κυβέρνηση έχει δώσει ένα χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, με πρώτο το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων και του λιανεμπορίου, πριν από το τέλος Μαρτίου. Ωστόσο, η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, παρά το lockdown δεν είναι καλή. Υπενθυμίζεται ότι χθες ξεπεράσαμε τα 3.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο. Από σύνολο 3.215 κρουσμάτων στη χώρα, τα 1.572 εντοπίστηκαν στην Αθήνα.

Κορωνοϊός: Πάνω από 3.000 τα κρούσματα σήμερα - 46 οι νέοι θάνατοι

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε πως υλοποιείται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, καθώς το σύστημα υγείας είναι και θα παραμείνει υπό πίεση για τις επόμενες 10 ημέρες και αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. «Θα ληφθεί όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί για την αύξηση κλινών» είπε. Ωστόσο, όπως είπε, όσες κλίνες και αν προστεθούν στο ΕΣΥ, αν δεν περιορίσουν όλοι τη διασπορά του ιού με τη συμπεριφορά και τη στάση τους, δε θα μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο.

Σχετικά με την παρέλαση της 25η Μαρτίου και το ερώτημα εάν θα γίνει φέτος, τόνισε ότι υπάρχει οργάνωση για τη συγκεκριμένη ημέρα, αλλά δεν επεκτάθηκε σε λεπτομέρειες.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση σε όλους να δείξουν ψυχραιμία, να μη χυθεί η καρδάρα με το γάλα σε αυτή την τελευταία προσπάθεια, ώστε από το τέλος Μαρτίου να μπορέσει η χώρα να περάσει στην επόμενη φάση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top