Lockdown: Ανοίγουν σχολεία και λιανεμπόριο πριν το τέλος Μαρτίου

Τον Απρίλιο θα επαναλειτουργήσει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους

Όσα είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, για το άνοιγμα σχολείων, λιανεμπορίου και τουρισμού, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Bαίνουμε προς χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, αφού μετά τον υπουργό Οικονομικών που έκανε λόγο για άνοιγμα της οικονομίας στις 22 Μαρτίου, τη σταδιακή άρση του lockdown πριν το τέλος Μαρτίου, με το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου προανήγγειλε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε, στόχος της κυβέρνησης είναι εντός του μήνα να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λυκεία.

Σταϊκούρας: Από τις 22 Μαρτίου θα ανοίξει σταδιακά η οικονομία

«Προσβλέπουμε ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει πριν από το τέλος Μαρτίου, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ και τα γυμνάσια και τα λύκεια ο σχεδιασμός είναι να ανοίξουν πριν από το τέλος του μήνα» είπε χαρακτηριστικά. 

Επίσης, δόθηκε χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία της εστίασης, σημειώνοντας ότι τον Απρίλιο θα ανοίξουν τα καταστήματα που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους και τον Μάιο, εφόσον έχουν προχωρήσει και οι εμβολιασμοί, να ανοίξει σταδιακά και ο τουρισμός.

Παγώνη: «Από τον Σεπτέμβριο πετάμε τις μάσκες»

«Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε αύξηση των νέων κρουσμάτων τόσο στην Αττική όσο και στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες της χώρας μας. Διαπιστώνεται ταυτόχρονα αφενός ότι υπάρχει μία μικρή μείωση στο ποσοστό των νέων κρουσμάτων στους άνω των 75 ετών, γεγονός που συνδέεται προφανώς με την εμβολιαστική κάλυψη των ηλικιών αυτών. Και αφετέρου ότι τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως τα άτομα ηλικίας 20 έως 60 ετών, τους συνανθρώπους μας δηλαδή με τη μεγαλύτερη κινητικότητα. Γι’ αυτό αποφασίστηκαν και μπήκαν σε εφαρμογή πρόσθετα μέτρα με στόχο τον περιορισμό της κινητικότητας και την ανάσχεση του τρίτου κύματος» ανέφερε κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση η κυβερνητική εκπρόσωπος.

η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών - φωτογραφία Eurokinissi

Πρόσθεσε ότι η έξαρση της πανδημίας γίνεται με αστραπιαίους ρυθμούς, εξαιτίας των μεταλλάξεων, που συνολικά έφτασαν στο 60% με 70% των νέων κρουσμάτων, ενώ στην Αττική και στην Κρήτη προσέγγισαν το 90%.

Aναφορικά με τους εμβολιασμούς, σημείωσε ότι «έχουν ήδη γίνει περισσότεροι από ένα εκατομμύριο εμβολιασμοί -πολλοί από τους οποίους αφορούν τη δεύτερη δόση- και μέχρι το τέλος Μαρτίου, κοντά στις 25 Μαρτίου, εκτιμάται ότι θα έχουν εμβολιαστεί ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας. Εντός του Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει και η διαδικασία των ραντεβού για την ομάδα των συμπολιτών μας με νοσήματα πολύ αυξημένου κινδύνου νόσησης από Covid-19». Υπογράμμισε δε, ότι αναμένονται αυξημένες παραλαβές εμβολίων εντός του Απριλίου και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχουν εμβολιαστεί, τουλάχιστον με μία δόση όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών.

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Η Πελώνη απαντά στον Αλέξη Τσίπρα

Σε ερώτηση σχετικά με τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν χθες στην πλατεία Νέας Σμύρνης, μεταξύ αστυνομικών και πολιτών, απάντησε ότι «οι εικόνες που είδαμε χθες μας ενόχλησαν όλους και τα περιστατικά, όπως γνωρίζετε,διερευνώνται. Τα ανακλαστικά που δημιουργήσαν, δεν αλλάζουν την αλληλουχία των γεγονότων. Η υπομονή της κοινωνίας εξαντλείται, είμαστε όλοι κουρασμένοι, χρειάζεται ψυχραιμία και ισορροπία από όλους». Σχετικά με την ανάρτηση Τσίπρα για το θέμα, σχολίασε: «Δυστυχώς, ο κ.Τσίπρας, ενώ τα νοσοκομεία γεμίζουν, ενώ η κοινωνία βρίσκεται σε αυτό το οριακό σημείο, επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής έντασης. Επιδιώκει πλατείες νεοαγανακτισμένων όπου υπονομεύονται τα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού. Προφανώς τα τρικάκια δεν ήταν τυχαία ήταν της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και δεν τυπώθηκαν σε 10 λεπτά. Συνιστούμε στον αρχηγό της αξιωματικής Αντιπολίτευσης  να συστήσει ο ίδιος με τομ λόγο του την τήρηση των μέτρων, αντί να αναζητά με τον λόγο του, σημαίες ευκαιρίες εύκολης δημαγωγίας».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top