Πελώνη: Στόχος να ανοίξει τον Μάιο και ο τουρισμός!

Επικοινωνία Θεοχάρη με Σχοινά για το πιστοποιητικό εμβολιασμού 

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξε  σταδιακά και ο τουρισμός, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη , κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, θέτοντας  ως χρονικό ορόσημο τον Μάιο του 2021.

«Προχωρώντας οι εμβολιασμοί στην κατηγορία των πολύ ευπαθών και με τις αυξημένες παραδόσεις εμβολίων τον Απρίλιο θα μιλάμε από άλλη βάση. Έτσι μέσα στον Απρίλιο δύναται να ανοίξει και η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους.  Μετά τον Μάιο να μπορέσουμε να ανοίξουμε σταδιακά τον τουρισμό» επισήμανε η κυρία Πελώνη.

Lockdown: Ανοίγουν σχολεία και λιανεμπόριο πριν το τέλος Μαρτίου

ΘΕΟΧΑΡΗΣ:  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΣΧΟΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ  

Με τον Ευρωπαίο Επίτροπο και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, είχε επικοινωνία ο υπουργός Τουρισμού,  Χάρης Θεοχάρης, στην οποία συζήτησαν τις εξελίξεις σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της προέδρου κυρίας Ursula von der Leyen η παρουσίαση των λεπτομερειών αναφορικά με το πιστοποιητικό θα γίνει την Τετάρτη 17 Μαρτίου, όποτε συμφώνησαν να συνομιλήσουν εκ νέου ο υπουργός με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Παράλληλα οι δυο άνδρες συμφώνησαν σε κοινές δράσεις με στόχο την εύρυθμη υλοποίηση των αποφάσεων σχετικά με το θέμα, καθώς και τις προοπτικές για την κινητικότητα και τον τουρισμό.  

«Ευπρόσδεκτοι οι Βρετανοί τουρίστες με ή χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού»

Αισιόδοξη για τις προοπτικές του τουρισμού τη φετινή χρονιά εμφανίστηκε  από την πλευρά της υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη,  μιλώντας στον Σκάι, αν και διευκρίνισε ότι «είμαστε ακόμα μακριά από τη συζήτηση για το άνοιγμα του τουρισμού, αλλά και μέσα στη ζέση της προετοιμασίας για ένα ασφαλές άνοιγμα».

Η κα Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι για το καλοκαίρι του 2020 η χώρα μας δέχθηκε θετικά σχόλια και βραβεύσεις για την τήρηση των μέτρων, τα οποία πιστώνονται οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή του κλάδου. «Θα είναι καλύτερη η κατάσταση από το καλοκαίρι του 2020 και έχουμε και έξτρα εφόδια, έχουμε τον εμβολιασμό»,  πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top