Μητσοτάκης: Η απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

«Δεν είναι δυνατόν να ζητά παραβίαση του νόμου για τον Κουφοντίνα»

Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη δική του απάντηση έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Προνομιακή μεταχείριση, όμως και παραβίαση της έννομης τάξης δεν είναι δυνατόν να ζητείται και μάλιστα από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει στάση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Η ζωή του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα, σύμφωνα με τους γιατρούς, κρέμεται από μία κλωστή. Απευθύνω, αυτή την ύστατη ώρα, έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της, για να μην κοπεί», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα social media.

«Η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό. Ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Η Δημοκρατία, άλλωστε, είναι ισχυρή όταν έχει νόμους που ισχύουν για όλους και δεν εκδικείται», καταλήγει.


Η απάντηση του Μαξίμου προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης 

«Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωναν σήμερα υπερ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δ. Κουφοντίνα υπό το σύνθημα «όταν οι αντάρτες θα μπαίνουν στην Αθήνα το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα». Ένας από τους πρώτους νόμους της κυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να δώσει ειδικά προνόμια στον Δ. Κουφοντίνα. Και σήμερα έρχεται ο κ. Τσίπρας και αντί να ζητήσει από τον καταδικασμένο να διακόψει την απεργία πείνας, καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημά του να επιλέξει εκείνος την φυλακή στην οποία θα εκτίσει την ποινή του.

Σε ένα Κράτος Δικαίου, ο νόμος ισχύει για όλους, ακόμη και για εκείνους που τους περιφρονούν, δεν δείχνουν ίχνος μεταμέλειας και προσβάλουν τη μνήμη των θυμάτων τους, κάνοντας επιδεικτικά βόλτες στα σημεία που τα δολοφόνησαν. Δεν είναι δυνατόν, όμως, ο Δ. Κουφοντίνας να επιλέξει εκείνος τη φυλακή κράτησης του υπό την απειλή της αυτοχειρίας. Θα μπορούσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τη μεταγωγή του, αλλά δεν το κάνει κι εκβιάζει.

Με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και στις ανθρωπιστικές αξίες, παρέχεται στον κατάδικο κάθε δυνατή ιατρική φροντίδα. Προνομιακή μεταχείριση, όμως και παραβίαση της έννομης τάξης δεν είναι δυνατόν να ζητείται και μάλιστα από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Δημήτρης Κουφοντίνας: Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του

Να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, καταδικασμένος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη και 11 δολοφονίες, νοσηλεύεται εδώ και 22 μέρες στο νοσοκομείο της Λαμίας μετά από απεργία πείνας που έκανε. Η κατάσταση της υγείας του το Σάββατο παρουσίασε επιδείνωση όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top