«Μάσκα, μάσκα»: Γιατί διέκοψε για λίγο τη δευτερολογία του ο Μητσοτάκης

«Δεν υπάρχει εμβόλιο για την υποκρισία, κύριε Τσίπρα»

«Διακρίνω έναν έντονο εκνευρισμό στον λόγο σας, ασυνήθιστο σε σχέση με τις τελευταίες σας εμφανίσεις», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε να μιλά από τα κυβερνητικά έδρανα, ωστόσο λίγη ώρα μετά άρχισαν να ακούγονται έντονες παρατηρήσεις από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Μητσοτάκης: Στις σχολές δεν μπαίνει η αστυνομία, μπαίνει η δημοκρατία

«Μάσκα, μάσκα», φώναζαν κάποιοι βουλευτές, με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά «αφού θέλετε θα σας τα πω από το βήμα» και να ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε κάνοντας εκ νέου αναφορά στη νεολαία Λαμπράκη, μετά την απάντησή του κ. Τσίπρα.

«Μια άλλη γενιά αριστερών, προέτασσαν την ακαδημαϊκή αριστεία ως στόχο, που δεν συγκρούεται επί της αρχής με το δικαίωμα στον αγώνα. Δεν εκφράζεστε πια από αυτή την άποψη και γι’ αυτό πυροβολείτε την αριστεία».

Σκληρή κριτική Τσίπρα για ΑΕΙ: Μνημείο αυταρχισμού το νομοσχέδιο

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στις κατηγορίες περί «μαύρης» προπαγάνδας στην ΕΡΤ και περί ελέγχου της από την κυβέρνηση.

«Η δημόσια τηλεόραση έχει βελτιώσει την εικόνα της τους τελευταίους 18 μήνες», είπε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τοποθετήσει σε καίριες διευθυντικές θέσεις στην ΕΡΤ, άτομα που τώρα εργάζονται για μέσα του ΣΥΡΙΖΑ ή στο κόμμα.

«Δεν υπάρχει εμβόλιο για την υποκρισία, κύριε Τσίπρα»

Όσον αφορά τους 24.000 μαθητές, που θα μένουν εκτός ΑΕΙ, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, απάντησε: «Πώς έρχεστε και μιλάτε για 24.000 μαθητές; Αφού δεν γνωρίζετε ακόμη τον βαθμό εισαγωγής, που θα θέσουν τα πανεπιστήμια, και δεν ξέρετε πώς θα γράψουν τα παιδιά. Είναι μαθητικώς αδύνατον να προβλεφθεί από τώρα. Πώς προέκυψε το νούμερο, κύριε Τσίπρα;».

«Είστε υποκριτής και δεν πρόκειται ποτέ να βρεθεί εμβόλιο για την υποκρισία και τον λαϊκισμό», σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή

«Αυτή είναι η εικόνα όλων των σύγχρονων σοβαρών πανεπιστημίων», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, δείχνοντας τα κέντρα ελέγχου στην Οξφόρδη και το Κέμπριτζ / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Τέλος, έδειξε στην Ολομέλεια δύο φωτογραφίες και είπε: «Μαντέψτε από πού είναι. Από την Οξφόρδη και το Κέμπριτζ. Είναι δύο κέντρα ελέγχου. Αυτή είναι η εικόνα όλων των σύγχρονων σοβαρών πανεπιστημίων. Υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία σε όλα τα σοβαρά ιδρύματα. Πείτε μου εσείς, σε ποια χώρα του κόσμου υπάρχει η εικόνα που έχουμε στην Ελλάδα, αυτό το χάος, που εσείς δημιουργήσατε και συντηρήσατε».

Η απάντηση Τσίπρα με αιχμές για τον εμβολιασμό

«Θα μιλήσω από τη θέση μου με μάσκα, αν και εμβολιασμένος. Τι να κάνουμε, έτσι πρέπει. Κολλάει λένε και με το εμβόλιο», είπε ο κ. Τσίπρας, ξεκινώντας τη δευτερολογία του.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε στον πρωθυπουργό για το θέμα της εισαγωγής στα πανεπιστήμια με λευκή κόλλα ή βαθμό 1,2 και 3, σημειώνοντας πως είναι πολύ μικρός ο αριθμός.

O Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή

«Εσείς ήσαστε ο υπουργός, που έδιωξε εκατοντάδες φύλακες, δημοσίους υπαλλήλους, από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στον πρωθυπουργό για τη φύλαξη των πανεπιστημίων / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

«Βάσει στοιχείων, από τους 100.000, που δίνουν πανελλαδικές κάθε χρόνο, εισάγονται στα πανεπιστήμια περίπου 75-80.000. Όσοι έχουν βαθμό κάτω από 5, είναι μόλις 2.000, δηλαδή μόλις 2% ή 3%", είπε και πρόσθεσε με αιχμές: «Όσος είναι και ο αριθμός των εμβολιασμένων. Διότι πάει πολύ καλά το πρόγραμμα εμβολιασμών».

Ο κ. Τσίπρας είπε πως ο αριθμός των 24.000, που δε θα μπαίνουν στα πανεπιστήμια, είναι από μελέτες, που έχουν κατατεθεί στη Βουλή, από την ΟΛΜΕ και ακαδημαϊκούς.

Σχολιάζοντας τις φωτογραφίες, που έδειξε ο κ. Μητσοτάκης, από τα κέντρα ελέγχου στην Οξφόρδη και το Κέμπριτζ, είπε: «Οι φωτογραφίες δείχνουν πως οι νέες τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην επιτήρηση. Έχετε συζητήσει με κανέναν πρύτανη και να έχει διαφωνήσει σε αυτό; Εσείς ήσαστε ο υπουργός, που έδιωξε εκατοντάδες φύλακες, δημοσίους υπαλλήλους, από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Αυτοί οι φύλακες θα μπορούσαν να κάνουν μία χαρά τη διαδικασία της επιτήρησης. Και να εκπαιδευτούν καλύτερα και να αυξηθούν. Και στην Οξφόρδη και στο Κέμπριτζ φύλακες ήταν, όχι ένστολοι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top