Στην αντεπίθεση η ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας έφαγε με 30 άτομα στην Πάτρα

Σκληρή κόντρα με φόντο το γεύμα του Μητσοτάκη στην Ικαρία

Σκληρό μπρα-ντε-φερ, γύρω από το γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία, έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταθέσει και ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, στη Βουλή, με θέμα: «Παραβίαση των μέτρων περιορισμού για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ωστόσο, ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, μιλώντας στην ΕΡΤ, πέρασε στην αντεπίθεση.

Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για το γεύμα Μητσοτάκη σε Ικαρία

Ο κ. Ρωμανός ήρθε σε αντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Γιαννούλη, για το γεύμα του πρωθυπουργού, αποκαλύπτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας, στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Πάτρα, συνέφαγε με 30 άτομα. Μάλιστα, έκανε λόγο για «γελοία προπαγάνδα» από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Επίσκεψη Τσίπρα στην Πάτρα

«Ο κ. Τσίπρας στην Πάτρα πού έφαγε, κ. Γιαννούλη; Πήρε ταπεράκι;», ρώτησε ρητορικά ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός / Πηγή φωτογραφίας: thebest.gr

«Ο κ. Τσίπρας στην Πάτρα πού έφαγε, κ. Γιαννούλη; Πήρε ταπεράκι; Αλλά εμείς δεν κάνουμε το ίδιο επίπεδο δημόσιου διαλόγου με εσάς, δεν αναδείξαμε τότε το γεγονός», είπε.

Επίσκεψη Τσίπρα στην Πάτρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο εστιατόριο «Ναύτοικο», στο Ρίο / Πηγή φωτογραφίας: Intime

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο εστιατόριο «Ναύτοικο», στο Ρίο, όπου χαιρέτησε, συνομίλησε και συνέφαγε με άλλα τριάντα άτομα. Μάλιστα, διακρίνονται και κάποιοι, που έχουν κατεβάσει τη μάσκα τους.

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας για το γεύμα του πρωθυπουργού στην Ικαρία

Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά από φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με καταγγελία για συνωστισμό στο σπίτι του βουλευτή Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, Χριστόδουλου Στεφανάδη.

Γεύμα Μητσοτάκη στην Ικαρία

«Στις μελλοντικές περιοδείες του πρωθυπουργού θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, για το γεύμα του πρωθυπουργού στην Ικαρία, που προκάλεσε αντιδράσεις

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης είπε ότι «στις μελλοντικές περιοδείες του πρωθυπουργού θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα».

Όπως τόνισε, η ανακοίνωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί παραβίασης των υγειονομικών μέτρων από τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια ενός πρόχειρου και σύντομου γεύματος που προσέφερε σε αυτόν ο βουλευτής Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, καθηγητής Καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, με αναφορά σε «γλέντι στην Ικαρία», στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας: «Ηταν μια πρόσκληση του βουλευτού, την οποία δέχθηκε ο πρωθυπουργός, πραγματοποιώντας το γεύμα σε υπαίθριο χώρο με χρήση μάσκας, την οποία και έβγαλαν μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος».

ΣΥΡΙΖΑ: Τραγελαφικές δικαιολογίες για το φιάσκο με το κορωνογλέντι του κ. Μητσοτάκη

«Ο πανικός της ΝΔ για το φιάσκο με το κορωνογλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία μαζί με ακόμα 40 άτομα κουστωδία οδηγεί σε τραγελαφικές δικαιολογίες», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινή ανακοίνωσή του για το θέμα.

«Μετά τα τηλεφωνήματα σε ΜΜΕ για να αποκρύψουν την είδηση και τις γραπτές εντολές στην ΕΡΤ για να μην προβάλλουν το βίντεο, σήμερα στη ΝΔ βαφτίζουν με καθυστέρηση ενός μήνα «τραπέζωμα» τη σύσκεψη που είχε ο κ. Τσίπρας στην Πάτρα με δέκα επιχειρηματίες της πόλης, παρουσία του Προέδρου του Συνδέσμου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας, με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και μπροστά σε κάμερες και δημοσιογράφους», σημειώνει και καταλήγει: «Σίγουρα δεν ήταν γλέντι σε φιλικό σπίτι, σίγουρα δεν  συνοδευόταν από τσαμπούνες. Οι δικαιολογίες της ΝΔ για το γλέντι του κ. Μητσοτάκη είναι για τα πανηγύρια. Και σίγουρα όχι για τα Ικαριώτικα που είναι ωραία». 

Κίνημα Αλλαγής: Δεν επιτρέπεται να ενεργεί η Κυβέρνηση ως περιφερόμενος θίασος

Βέλη στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για «παλινωδίες και αυτοσχεδιασμούς», αναφορικά με τα μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας, εξέδωσε το Κίνημα Αλλαγής.

«Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες δεν επιτρέπεται να ενεργεί η Κυβέρνηση ως περιφερόμενος θίασος», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Δεν έφθανε που η Κυβέρνηση με τις παρεμβάσεις της δίχασε τους επιστήμονες, και προχώρησε σε προβληματικά μέτρα, αλλά επιπλέον με τις παλινωδίες και τους αυτοσχεδιασμούς της το Σαββατοκύριακο δημιούργησε περισσότερη ανασφάλεια στους πολίτες», τονίζει το ΚΙΝΑΛ.

«Σήμερα ο Υπουργός Υγείας δήλωσε πως θα προτείνει στους επιστήμονες (το είδαμε και αυτό) σκληρό lockdown και πως τα σχολεία αποτελούν εστίες διασποράς του ιού, αδειάζοντας έτσι την Υπουργό Παιδείας που συνεχίζει να μη «βλέπει» τον συνωστισμό στις τάξεις. Αλλά και τον Υπουργό Ανάπτυξης που άλλα έλεγε την ίδια ώρα σε μέσα ενημέρωσης. Οφείλουν να σοβαρευτούν. Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες δεν επιτρέπεται να ενεργεί η Κυβέρνηση ως περιφερόμενος θίασος.

Περιμένουμε σοβαρές, τεκμηριωμένες, αποτελεσματικές αποφάσεις.

Επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει τις ευθύνες του…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top