Σταμπουλίδης: Προσπαθούμε να κρατήσουμε ανοικτό το λιανεμπόριο

«Θα δούμε πως θα πάει η νόσος και θα πράξουμε αναλόγως»

«Μάχη» με την πανδημία, για να παραμείνει ανοικτό το λιανεμπόριο, δίνει η κυβέρνηση.

«Δε θέλω να σκέφτομαι το κλείσιμο του λιανερμπορίου. Προσπαθούμε να κρατήσουμε ενεργό το πνεύμονα της λιανικής πώλησης γιατί χρηματοδοτεί τα οικονομικά του κράτους και το κράτος καλύπτει διάφορες δαπάνες» δήλωσε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, 

Νέο Εξοικονομώ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για πολυκατοικίες

Ο Γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, μιλώντας στο Mega, είπε πως όλα θα κριθούν από την πορεία της νόσου και την επιβάρυνση του συστήματος Υγείας: «Να δούμε πως θα πάει η νόσος και αναλόγως θα πράξουμε».

Ζημιά 4 δισ. ευρώ μέσα σε 9 μήνες για λιανεμπόριο

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το click away και το click inside περιόρισαν την κινητικότητα, λέγοντας ότι αν πρέπει να περιοριστεί κι άλλο η κινητικότητα, θα το αποφασίσουν η κυβέρνηση και οι ειδικοί.

Lockdown: Εστιατόρια και μπαρ διεκδικούν αποζημιώσεις από το Δημόσιο

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο τα καταστήματα λιανεμπορίου στην Αττική να κλείνουν στις 17:00, έκανε λόγο ότι οι συνθήκες στην Αττική είναι διαφορετικές από τις επαρχιακές πόλεις, σε μια σειρά δραστηριοτήτων, όπως η εργασία.

Μισό δισ. ευρώ τον μήνα το κόστος των μέτρων σε Αττική

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην αυστηροποίηση των προστίμων για το take away, επιχειρώντας να εξηγήσει το πνεύμα του μέτρου: «Θεραπεύσαμε ή ρυθμίσαμε το ζήτημα για αυτούς, οι οποίοι έπαιρναν το προϊόν και κάθονταν στο ίδιο σημείο εντός του χώρου με άλλους 3-4. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την τήρηση των μέτρων. Για τους χώρους, που έχει ευθύνη η επιχείρηση, μπήκε η ρύθμιση. Όποιος επαγγελματίας κάνει καλά τη δουλειά του δεν χρειάζεται να αγχώνεται».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top