Νέο Εξοικονομώ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για πολυκατοικίες

Επιχορήγηση έως 90% χωρίς εισοδηματικά κριτήρια

To ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τις αιτήσεις από την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020 για το νέο Εξοικονομώ - Αυτονομώ  

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις, που αφορούν σε πολυκατοικίες για όλη την επικράτεια, για το πρόγραμμα Εξοικονομώ - Αυτονομώ, άνοιξε σήμερα, Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021.

Τα ποστοστά με βάση την αίτηση επιδότησης για τους δικαιούχους που αφορούν τη συμμετοχή των πολυκατοικιών χωρίζονται σε δύο τύπους.

Έρχεται Εξοικονομώ - Αυτονομώ για τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα  

Ειδικότερα:

-    Αίτηση Πολυκατοικίας Τύπου Α

Η αίτηση υποβάλλεται από τον εκπρόσωπό της και συνδέεται με επιμέρους αιτήσεις μεμονωμένων διαμερισμάτων, που περιλαμβάνουν κοινόχρηστες και μη κοινόχρηστες παρεμβάσεις αναβάθμισης αυτών.

Lockdown: Εστιατόρια και μπαρ διεκδικούν αποζημιώσεις από το Δημόσιο

-    Αίτηση Πολυκατοικίας Τύπου Β (Κοινόχρηστες Παρεμβάσεις)

Στο πρόγραμμα για τις πολυκατοικίες εντάσσονται δαπάνες αναβάθμισης για τους ανελκυστήρες, τα φώτα, τις μονώσεις κ.τ.λ. υπό τον όρο η πολυκατοικία να έχει εκδώσει αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) «διαχείρισης πολυκατοικίας», αλλά και να πληροί κάποιες προϋποθέσεις.

Η αίτηση αυτή υποβάλλεται από τον εκπρόσωπό της και περιλαμβάνει μόνο αυτοτελείς παρεμβάσεις εξοικονόμησης - αυτονόμησης ενέργειας των κοινόχρηστων χώρων πολυκατοικίας.

Το ποσοστό επιχορήγησης κυμαίνεται από 60% έως 90%, ανεξαρτήτως εισοδηματικού κριτηρίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top