Μισό δισ. ευρώ τον μήνα το κόστος των μέτρων σε Αττική

Κάθε μήνας γενικού lockdown «στοιχίζει» τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ

Lockdown Σύνταγμα

Δημοσιονομικό κόστος 500 εκατομμυρίων ευρώ τον μήνα προκαλούν τα περιοριστικά μέτρα στην Αττική, που τέθηκαν σε ισχύ από το περασμένο Σάββατο, 30 Ιανουαρίου.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στη Βουλή τη Δευτέρα, ένας μήνας δεν αρκεί για να εκτροχιάσει τις προβλέψεις του προϋπολογισμού.

Χαρδαλιάς: Ούτε φέτος θα κάνουμε Πάσχα

Ο ίδιος επιβεβαίωσε με δημόσια τοποθέτησή του χθες ότι θα απαιτηθούν περισσότεροι πόροι για την ενίσχυση της αγοράς από τα 7,5 δισ. ευρώ, που έχουν μπει στην άκρη για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων το 2021. Κάτι που αυτομάτως σημαίνει διεύρυνση του προϋπολογισμένου ελλείμματος.

Ζημιά 4 δισ. ευρώ μέσα σε 9 μήνες για λιανεμπόριο

Πριν από δύο εβδομάδες, εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, είχε δηλώσει πως κάθε μήνας lockdown «στοιχίζει περίπου 3 δισ. ευρώ, ίσως και υψηλότερα».

Ταραντίλης για πιθανό νέο lockdown: Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο

Ήδη, το αποτύπωμα, που άφησαν τα δύο lockdown για το 2020, ήταν βαρύ, καθώς η «τρύπα» στον προϋπολογισμό υπολογίζεται σε πάνω από 20 δισ. ευρώ.  Από την αρχική πρόβλεψη για έλλειμμα κρατικού προϋπολογισμού 2,325 δισ. ευρώ, που έκανε ο προϋπολογισμός, φτάσαμε στο τέλος του 2020 σε ένα έλλειμμα ρεκόρ, το ύψος του οποίου έφτασε τα στα 22,8 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η κυβέρνηση είχε «χτίσει» ταμειακά διαθέσιμα 37,7 δισ. ευρώ πριν το δεύτερο lockdown, με τα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, να έχουν ξεπεράσει τα 24 δισ. ευρώ το 2020.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top