Καταδικάζουν την επίθεση στον Μπογδάνο η κυβέρνηση και τα κόμματα

Μηνύματα συμπαράστασης προς τον βουλευτή της ΝΔ

Το ρεπορτάζ για την υπόθεση όπως προβλήθηκε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Την καταδίκη τους για την επίθεση με γκαζάκια εναντίον του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, εξέφρασαν η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα.

«Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου δέχθηκε σήμερα διπλή επίθεση στο σπίτι και το αυτοκίνητό του. Επικοινώνησα εκ μέρους της κυβέρνησης με τον βουλευτή και του εξέφρασα τη συμπαράστασή μου. Η πολιτεία θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Η τρομοκρατία και οι υποστηρικτές της δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

Έκρηξη στα αυτοκίνητα του Μπογδάνου και της συζύγου του!  

«Οι υποστηρικτές των τρομοκρατών και του κατά συρροή δολοφόνου επιτίθενται διαρκώς στον κοινοβουλευτισμό. Σήμερα απείλησαν τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπογδάνου και της συζύγου του χτυπώντας με διπλό εκρηκτικό μηχανισμό το σπίτι και τα αυτοκίνητά τους. Το αυτοκίνητο του κ. Μπογδάνου καταστράφηκε ολοσχερώς και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έξω από το σπίτι του στην Κηφισιά μετά την εμπρηστική επίθεση στο όχημα του και της συζύγου του - φωτογραγία Eurokinissi

Επιθέσεις τέτοιου είδους, εναντίον μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου στρέφονται κατά της Δημοκρατίας και αναμένουμε την ομόθυμη καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Ας κάνουν κάποιοι, έστω και καθυστερημένα, ό,τι δεν έκαναν στις προηγούμενες κλιμακούμενες επιθέσεις κατά των στελεχών και των βουλευτών του κόμματός μας. Η σιωπή αποθρασύνει τους εχθρούς της δημοκρατίας. Η οργανωμένη πολιτεία θα πράξει ό,τι χρειάζεται ώστε οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Η επίθεση στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ κ. Μπογδάνου είναι αυτονόητα καταδικαστέα» σχολίασε λακωνικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι αυτονόητη η καταδίκη της επίθεσης στο σπίτι του Κ. Μπογδάνου. Στη Δημοκρατία δεν χωράνε τέτοιες πρακτικές εκφοβισμού. Οι αρχές να κάνουν τη δουλειά τους», δήλωσε στο twitter ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

«Η εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνου, είναι ενέργεια επικίνδυνη και καταδικαστέα, ενώ το μόνο που πετυχαίνει είναι να δίνει άλλοθι σε όσους επιδιώκουν την καταστολή, το χαφιεδισμό και την αστυνομοκρατία, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται κι ο ίδιος ο Κ. Μπογδάνος. Κι όλα αυτά μάλιστα την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί στη Βουλή ένα αντιδραστικό νομοσχέδιο αυταρχισμού και καταστολής» αναφέρει το ΚΚΕ.

Μηνύματα συμπαράστασης προς τον βουλευτή της ΝΔ

Πολλά είναι τα μηνύματα συμπαράστασης στον κ. Μπογδάνο και από άλλους βουλευτές.

«Στόχος τρομοκρατικής ενέργειας σήμερα ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και η σύζυγός του. Πολιτικός στόχος των δραστών η Δημοκρατία. Η καταδίκη της ενέργειας αυτής αυτονόητη. Η πολιτική τους απομόνωση είναι προϋπόθεση για οριστική νίκη της Δημοκρατίας μας. Δίπλα σου Κωνσταντίνε!» σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

«Ομόθυμη καταδίκη της εμπρηστικής επίθεσης σε βάρος του Κωνσταντίνος Μπογδάνος.  Απαίτηση όλων να συλληφθούν οι εγκληματίες που την διέπραξαν! #μπογδανος», σημείωσε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Καμία ανοχή στη βία. Κανένα ελαφρυντικό για όσους εχθρεύονται τη Δημοκρατία. #Μπογδάνος» έγραψε στο twitter η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Απερίφραστη καταδίκη για την επίθεση στην οικία του συναδέλφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Όλοι οι δημοκράτες στο πλευρό σου Κωνστανίνε Μπογδάνε» δήλωσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος με μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα.

«Θεωρείται αυτονόητο ότι η εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Κωνσταντίνου Μπογδάνου είναι καταδικαστέα. Καμία ανοχή, προτροπή και υποστήριξη σε βία #Μπογδανος» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top