Κορωνοϊός: Έτσι θα λειτουργήσουν από Δευτέρα γυμνάσια και λύκεια

Όσα είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Τον τρόπο που θα ανοίξουν από Δευτέρα τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας εξήγηση η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. 

Μετακινήσεις, σχολεία, καταστήματα – Τι ισχύει από το Σάββατο 30 Ιανουαρίου

Όπως είπε στο Open, η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων αποφασίστηκε με βάση τα στοιχεία των επιδημιολόγων και θα γίνει με μέτρα που έχουν υποδείξει οι ειδικοί για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Παγώνη: Άνοιγμα των σχολείων με τεστ σε μαθητές και καθηγητές κάθε βδομάδα

Έτσι τα γυμνάσια θα λειτουργήσουν κανονικά ενώ στα λύκεια που βρίσκονται σε «κόκκινες» περιοχές θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση, καθώς αυτή ήταν η εισήγηση των ειδικών.

«Τα παιδιά στα λύκεια έχουν πιο έντονη επαφή μεταξύ τους. Παρακαλώ εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω τον 16 να κάνουν αίτηση για τεστ», είπε η κυρία Κεραμέως.

Ανοίγουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα - Μόνο τα Γυμνάσια στην Αττική

Πρόσθεσε, ότι ο δείκτη θετικότητα των τμημάτων που βρίσκονται σε αναστολή λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού είναι στο 0,3% και υπογράμμισε ότι έχουν γίνει προσλήψεις ψυχολόγων στα σχολεία, ώστε να βοηθήσουν μαθητές κι εκπαιδευτικούς εν μέσω πανδημίας. 

Τέλος επανέλαβε πως η ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων θα είναι μειωμένη. 

Κρούσματα Παρασκευή 29/1: Τα 525 από τα 941 στην Αττική - «Βράζει» το κέντρο

Όσον αφορά στις αθλητικές δραστηριότητες, η υπουργός είπε πως οι ειδικοί προτείνουν οι αθλητικές δραστηριότητες να γίνονται σε σταθερές ομάδες. Κάλεσε μαθητές και εκπαιδευτικούς να τηρούν τα μέτρα και τόνισε πως είναι αναμενόμενο να υπάρξει αύξηση κρουσμάτων. 

Σε ερώτηση για τα φροντιστήρια σημείωσε πως δεν υπάρχει εισήγηση των ειδικών για να ανοίξουν, ενώ οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια θα γίνουν εξ αποστάσεως. 

Βασιλακόπουλος: «Ελάχιστη η αύξηση κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων»

Καθησυχαστικός όσον αφορά στην αύξηση των κρουσμάτων με το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων εμφανίστηκε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος. 

Χαρδαλιάς: Τι ανοίγει σε «κίτρινες» και «κόκκινες» περιοχές

«Καλώς μειώνουμε το εμπόριο. Με τα νέα μέτρα στα μαγαζιά δεν επιβαρύνεται η κατάσταση. Θα έχουμε μείωση αφού το εμπόριο θα λειτουργήσει με κανόνες. Με το άνοιγμα των σχολείων θα έχουμε ελάχιστη αύξηση», είπε χαρακτηριστικά. 

Για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών τέλος είπε πως δεν υπάρχουν τόσα πολλά εμβόλια και γι’ αυτό δεν γίνεται να αντιμετωπιστούν ενιαία οι εκπαιδευτικοί. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top