Lockdown: Επιστροφή σε click away και click in shop

Γεωργιάδης: Θα ληφθούν μέτρα αλλά η αγορά δε θα κλείσει

Προ των πυλών είναι τα νέα και πιο αυστηρά μέτρα για την Αττική, η οποία πλέον είναι στο «κόκκινο», σύμφωνα με την εκτίμηση των λοιμωξιολόγων.

Όπως τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Αντ1, η αγορά δεν μπορεί κα κλείσει, αλλά θα λειτουργήσει με κάποια περιοριστικά μέτρα.

«Εάν αποφασιστεί ότι η Αττική είναι στο “κόκκινο”, κάποια μέτρα πρέπει να ληφθούν», σημείωσε με νόημα ο υπουργός, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για επιστροφή του click away και του click in shop, το οποίο πιθανόν να ισχύει για την ένδυση και την υπόδηση. Οι οριστικές αποφάσεις για τα νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 18.00 από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Έρχεται σκληρό lockdown στην Αττική: Τι θα ισχύσει για σχολεία–καταστήματα

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε πως στο λιανεμπόριο τηρήθηκαν τα μέτρα και ευχαρίστησε τους επιχειρηματίες και τους εμπόρους.

Τι θα ανοίξει τελικά και τι όχι τη Δευτέρα μετά την αύξηση των κρουσμάτων 

«Είμαστε όλοι στο πλευρό τους. Καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούν να κλείσουν πάλι, δίνουμε κι εμείς τη μάχη μας», σημείωσε.

Όσον αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις έξι το απόγευμα, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στην Αττική, η οποία είναι μία ιδιαίτερη περιοχή με τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας.

Lockdown: Εξετάζεται η κυκλοφορία με βάση τον αριθμό ταυτότητας

Τις πληροφορίες για λειτουργία της αγοράς με click away και click in shop επιβεβαίωσε και ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σημειώνοντας - στον Σκάι - πως αυτή είναι η πρόταση του υπουργείου προς την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

«Η πρότασή μας είναι να μείνει ανοικτή η αγορά με αυστηρά μέτρα προστασίας. Εάν ξανακλείσει, θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για τους επιχειρηματίες», είπε.

Αντίθετος με νέα μέτρα για το λιανεμπόριο εμφανίστηκε και ο Σταύρος Καφούνης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ).

Όπως τόνισε, τα στοιχεία δεν έδειξαν ότι το άνοιγμα της αγοράς επιβάρυνε την επιδημιολογική εικόνα σε ιδιαίτερο βαθμό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας στους δύο επιχειρηματίες έχουν δηλώσει ότι, εάν ξανακλείσει το λιανεμπόριο, δε θα ανοίξουν εκ νέου, δηλαδή θα βάλουν «λουκέτο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top