ΣΥΡΙΖΑ: Αντί να πάρει μέτρα για Covid-19 η ΝΔ, απαγορεύει τις συγκεντρώσεις

Απάντηση ΝΔ: Μόνο στις συγκεντρώσεις του δε βλέπει κορωνοϊό ο ΣΥΡΙΖΑ 

ΣΥΡΙΖΑ Μέγαρο Μαξίμου

Κόντρα με τη ΝΔ προκάλεσαν οι βολές του ΣΥΡΙΖΑ για «εργαλειοποίηση» της πανδημίας του κορωνοϊού από την κυβέρνηση, προκειμένου «να καταπνίξει τις κοινωνικές αντιδράσεις», όπως  υποστηρίζει ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τα μέτρα για τις συγκεντρώσεις

Ανησυχία για τη βρετανική μετάλλαξη στη Βόρεια Ελλάδα

«Η ΝΔ αντί να πάρει μέτρα πρόληψης για τις πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης και να νομοθετεί για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την οικονομική στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων εργαλειοποιεί την πανδημία για να καταπνίξει τις κοινωνικές αντιδράσεις στις πολιτικές της και να επιτεθεί σε δικαιώματα και στην Δημοκρατία», υποστηρίζει  η αξιωματική αντιπολίτευση. Επικρίνει ακόμη την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να πείσει πως ο κορωνοϊός κολλάει με 100 άτομα σε πολιτική διαμαρτυρία στα Προπύλαια αλλά δεν κολλάει με χιλιάδες πολίτες στοιβαγμένους σε τρένα, λεωφορεία, εργοστάσια ή σε ουρές στην Ερμού» και προσθέτει: «Μπροστά στον  φόβο της για το αυριανό συλλαλητήριο προχώρησε για άλλη μια φορά στην απαγόρευση των συναθροίσεων».

Συγκεντρώσεις έως 100 άτομα: Δεν ισχύει για πλατείες και πάρκα

Στην ανακοίνωσή του  ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει επίσης ότι «το νομοσχέδιο Κεραμέως έχει ως μοναδικό στόχο τη δημιουργία πελατείας για τα ιδιωτικά κολέγια» και «υποβαθμίζει τα ΑΕΙ, εντείνει την υποστελέχωσή τους, μειώνει τον αριθμό των εισακτέων, δρομολογεί κλείσιμο τμημάτων και προβλέπει μόνο την πρόσληψη ειδικών φρουρών για τη φύλαξη των πανεπιστημίων».

Τι θα ανοίξει τελικά και τι όχι τη Δευτέρα μετά την αύξηση των κρουσμάτων

«Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει το δίκαιο αγώνα της πανεπιστημιακής κοινότητας και στέκεται ενάντια στην επιχείρηση συκοφάντησης του δημόσιου πανεπιστημίου» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Η απάντηση της ΝΔ: Μόνο στις συγκεντρώσεις του δε βλέπει κορωνοϊό ο ΣΥΡΙΖΑ 

Απαντώντας η ΝΔ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «ο κορωνοϊός κολλάει παντού, όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Δεν κάνει διακρίσεις, ούτε στις εμπορικές δραστηριότητες, ούτε στις θρησκευτικές τελετές, ούτε στις πορείες που μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βλέπει εστίες υπερμετάδοσης παντού, εκτός από τις συγκεντρώσεις που συμμετέχει ή διοργανώνει». 

Η ΝΔ  προσθέτει στην ανακοίνωσή  της:  

«Το απολύτως κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι ασκείται κανονικά στο πλαίσιο που ορίζουν οι έκτακτοι υγειονομικοί κανόνες, τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία δίνει, με μεγάλο κόστος, σκληρή μάχη κατά της πανδημίας. Είναι εντελώς υποκριτικό όμως από τη μια να καταγγέλλεις σε κάθε έξαρση την κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή αγνοείς προκλητικά τα υγειονομικά μέτρα που η ίδια η επιστημονική κοινότητα προτείνει».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top