Γεωργιάδης: Άνοιγμα της εστίασης μόνο σε εξωτερικούς χώρους

«Η άποψη των περισσότερων δεν είναι να ανοίξουν τον Φεβρουάριο»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ξεκάθαρος ότι το άνοιγμα της εστίασης, όταν γίνει, θα αφορά μόνο τους εξωτερικούς χώρους, ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον Alpha 98,9 FM, είπε πως «είναι πρόωρη η συζήτηση, σημειώνοντας πως, σε αυτή τη φάση, η άποψη των περισσότερων ειδικών «δεν είναι να ανοίξουν τον Φεβρουάριο».

Πώς θα γίνεται η μετακίνηση από νομό σε νομό όταν ανοίξουν τα χιονοδρομικά

Όσον αφορά τα χιονοδρομικά κέντρα, με εκπροσώπους των οποίων είχε τηλεδιάσκεψη σήμερα το πρωί, ο κ. Γεωργιάδης είπε κινδυνεύουν με μεγάλη καταστροφή: «Να μην υπάρχει κανιβαλισμός για το γεγονός ότι είναι προτεραιότητα τα χιονοδρομικά κέντρα. Εχει μια ιδιομορφία ο χειμερινός τουρισμός. Είναι ο μοναδικός κλάδος που χάνει όλη την περίοδο, αν δεν ανοίξει. Πέρυσι είχαν την ατυχία στην αρχή της σεζόν να μην υπάρχει χιόνι και στη συνέχεια ήρθε η πρώτη καραντίνα».

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα το άνοιγμα Γυμνασίων - Λυκείων

Ο κ. Γεωργιάδης άφησε να εννοηθεί, παράλληλα, ότι έρχονται αλλαγές όσον αφορά τον περιορισμό να μπαίνουν ζευγάρια στο ίδιο ταξί.

Τέλος, για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, σημείωσε ότι, επί του παρόντος, δε δείχνει να έχει κάποια ιδιαίτερη επίπτωση: «Δευτέρα και Τρίτη είχαμε μόνο 8% αύξηση στους δρόμους. Αρα, με μια τόσο μικρή αύξηση της κινητικότητας, η πρώτη αισθηση είναι ότι δεν θα έχουμε σημαντική επίπτωση στην πανδημία».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top