Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η αγορά των 18 αεροσκαφών Ραφάλ 

«Ναι» από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση    

Με διαδικασίες - express προχωρά η αμυντική θωράκιση της χώρας. Πριν από λίγο, ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αγορά 18 γαλλικών μαχητικών Ραφάλ

Στη Βουλή για ψήφιση το νομοσχέδιο για την απόκτηση των Rafale

«Ναι»  στην προμήθεια των Ραφάλ είπε και  ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις αρχικές του επιφυλάξεις κι έτσι διαμορφώθηκε  ευρύτατη συναίνεση στη Βουλή αφού υπέρ τάχθηκαν επίσης  ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση,  ενώ «κατά» τάχθηκαν  το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25. 

«Εθνική αναγκαιότητα η αναβάθμιση της εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας» τόνισε  η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φ. Γεννηματά, ενώ  ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε  ότι η κυβέρνηση απέτυχε στη «διπλωματία των εξοπλισμών». «Εξοπλισμοί πρωτίστως για το ΝΑΤΟ και όχι για την υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού» ισχυρίσθηκε από την πλευρά του ο ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.  

Σε λίγοτερο από έμα  χρόνο  από την έναρξη των διαπραγματεύσεων, το 1ο μαχητικό αεροσκάφος  θα προσγειωθεί στην Τανάγρα. 

ΣΕ ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΡΑΦΑΛ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ» 

Στην Τουρκία τα ΜΜΕ ανησυχούν ότι η Ελλάδα θα αγοράσει τελικά 40 Ραφάλ, με αφορμή αναφορά του Έλληνα Υπουργού Άμυνας ότι  ο προγραμματισμός της Πολεμικής Αεροπορίας προβλέπει 40 αεροσκάφη νέας γενιάς.  «Ο υπουργός Αμύνης της Ελλάδας Νίκος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε πως αναθεωρήθηκε στα 40 ο αριθμός των Ραφάλ που θα αγοραστούν» υποστήριξε τηλεοπτικός σταθμός της γειτονικής χώρας. 

Ο Ν. Παναγιωτόπουός διευκρίνισε πάντως στη Βουλή  ότι αυτή είναι μια μελλοντική επιλογή που κρατά ανοιχτή η χώρα μας, χωρίς όμως να  υπάρχει τέτοια συμφωνία.  

Με τη διαδικασία του «επείγοντος» το νομοσχέδιο για τα Rafale

ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Ο Γ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 

Διώξεις στον Στρατό και την Αστυνομία κατήγγειλε ο βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την προμήθεια  των Ραφάλ. «Αν είχαμε κερδίσει διπλωματικά θα άξιζε μια και δυο μοίρες Ραφάλ» τόνισε ο κ. Τσίπρας ο οποίος επέκρινε το ΚΚΕ ότι «πολύ κακώς δίνει άφεση αμαρτιών στην κυβέρνηση».  

Όσον αφορά τις διώξεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε: «Υπήρξε κυνήγι στελεχών μέσα στις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία. Είναι κακό προηγούμενο. Εμείς δεν το κάναμε αυτό. σε βαθμό μπορώ να πω ηλιθιότητας». 

Απαντώντας από την πλευρά της κυβέρνησης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφερε  

«Αν μας διακατείχε εκδικητικότητα για δίωξη θα είχαμε αλλάξει την ηγεσία μόλις αναλάβαμε. Συμπορευτήκαμε για ένα εξάμηνο με την προηγούμενη ηγεσία. Και τους αλλάξαμε πέρυσι. Μακριά από εμάς αυτά τα υπονοούμενα για διώξεις και εκδικητικότητα.  Δε δώσαμε τέτοια δείγματα».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top