Ταραντίλης για Τσίπρα: Προτείνει να παραβιάσουμε την ευρωπαϊκή συμφωνία;

Η απάντηση της κυβέρνησης στις προτάσεις και την κριτική του Αλέξη Τσίπρα

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνάντησή του με την ΠτΔ

Η απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα για τις προτάσεις του, μετά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έδωσε η κυβέρνηση μέσω ανακοίνωσης του κυβερνητικού της εκπροσώπου. 

«Θα περιμέναμε από τον κ. Τσίπρα να είναι καλύτερα ενημερωμένος, ώστε οι τοποθετήσεις του, ιδιαίτερα ύστερα από τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να είναι ακριβείς» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Χρήστος Ταραντίλης.

Τσίπρας στην ΠτΔ: Ζήτησε σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρότεινε σε δηλώσεις του η κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία και να ζητήσει στην Ε.Ε να πάρει τις πατέντες για τα εμβόλια, ώστε η κάθε χώρα να τα παράξει μόνη της.

«Τον πληροφορούμε λοιπόν ότι τα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε. έχουν συμφωνήσει ότι πορεύονται μαζί όσον αφορά στην αγορά εμβολίων και δεν επιτρέπεται να κινούνται μονομερώς, όπως ζητάει ο ίδιος. Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, μόλις σήμερα επανέλαβε με ξεκάθαρο τρόπο ότι “κανένα κράτος-μέλος δεν επιτρέπεται να διαπραγματεύεται ή να έχει συμβόλαιο παράλληλα”. Προτείνει μήπως να παραβιάσουμε την κοινή ευρωπαϊκή συμφωνία; Αυτό είναι ξεκάθαρα εις βάρος της χώρα» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ποδαρικό» Ταραντίλη με αντιπαράθεση με τον Τσίπρα 

Ακόμη, επισημαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός από τις 6 Απριλίου με άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung και από κοινού με τον Ηλία Μόσιαλο, έχει πάρει θέση για την ευρωπαϊκή αγορά της πατέντας του εμβολίου, ώστε να αποτελέσει δημόσιο αγαθό και να καταστεί δυνατή η οργάνωση της παραγωγής σε πολλές τοποθεσίες.

Σχετικά με τη συνταγογράφηση των τεστ που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας, η ΝΔ τον καλεί «να στηρίξει ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την πλατφόρμα για δωρεάν τεστ testing.gov.gr που παρέχει αυτή τη δυνατότητα σε 386 σημεία σε ολόκληρη τη χώρα. Θα ήταν όντως εξαιρετικά χρήσιμο ώστε πολύ περισσότεροι συμπολίτες μας να κάνουν δωρεάν τεστ».

Αναφορικά, τέλος, με τις επιδόσεις της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στην ανακοίνωση του Χρήστου Ταραντίλη επισυνάπτονται οι χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΕCDC) που αποτυπώνουν με ακρίβεια τη θέση της χώρας μας από την πλειονότητα των χωρών της Ευρώπης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top