Άνοιγμα εκκλησιών: Η 17η Ιανουαρίου κρίνει τις σχέσεις με την Κυβέρνηση

Η ημερομηνία - κλειδί για το αν θα ανοίξουν ξανά οι ναοί   

Το «λάδι στη φωτιά» από την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να λειτουργήσουν οι ναοί τα Θεοφάνεια, δεν έκαψε ολοσχερώς τις σχέσεις Εκκλησίας - κυβέρνησης. Ωστόσο, ημερομηνία - κλειδί θεωρείται η 17η Ιανουαρίου καθώς η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει τη συγκεκριμένη ημερομηνία για το άνοιγμα των ναών με περιοριστικά μέτρα.

Εκκλησίες: Άνοιξαν τελικά για τα Θεοφάνεια με μικρό αριθμό πιστών

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ»

«Δεν έχουμε περιθώρια για διαφορές και διαφωνίες ή για συγκρούσεις. Δεν έχουμε περιθώρια για ασυνέπεια στις μεταξύ μας σχέσεις. Το ναι, ναι και το ου, ου. Όταν συμφωνούμε κάτι πρέπει να το τηρούμε πάντοτε στη ζωή μας»  δηλώνει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών.     

Ιερώνυμος στην κάμερα του Star: Τι είπα στον Μητσοτάκη

«Αν δεν υπάρξει νέα ΚΥΑ,  στις 17 Ιανουαρίου, οι ναοί  θα ξεκινήσουν τις λειτουργίες  με περιορισμένο αριθμό πιστών και όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, λένε οι ιεράρχες, όπως έγινε τα Χριστούγεννα. 

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ 

 Οι εικόνες με τους πιστούς, ο ένας πάνω στον άλλον, μέσα και έξω από τις εκκλησίες για να πάρουν τον αγιασμό και να κοινωνήσουν ανησυχούν έντονα τους λοιμωξιολόγους.   

 «Είναι λυπηρό που η Εκκλησία βάζει το τελετουργικό στοιχείο απέναντι στην υγεία των ανθρώπων και στην αγάπη των ανθρώπων τελικά» σχολίασε ο Καθηγητής Δημόσιας Υγείας Τάκης Παναγιωτόπουλος.  

Άδωνις Γεωργιάδης: Τηρήθηκαν τα μέτρα από την Eκκλησία 

Δείτε στο video τι είπε η Κ. Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τους «σκληρούς» και  τους «εκσυγχρονιστές» της Ιεραρχίας:

  

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ...ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΥΣ 

Την Τρίτη θα συνεδριάσει η Ιερά Σύνοδος οπότε και θα συζητηθεί η στάση της Εκκλησίας. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Star η Eκκλησία θα ακολουθήσει τις οδηγίες των κυβερνητικών αποφάσεων. Μετά την συνεδρίαση θα σταλεί επιστολή σε όποιον Μητροπολίτη δεν τήρησε τις οδηγίες της Ιεράς Συνόδου και έριξε τον σταυρό στη θάλασσα.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ 

Ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων που έριξε το σταυρό έλαβε πρόστιμο 1500 ευρώ. Οι δύο πιστοί που βούτηξαν να πιάσουν το σταυρό  από 300 ευρώ ο καθένας. 

Ο ιερέας που με τη... μάνικα υδροφόρου οχήματος ράντισε ολόκληρο χωριό με αγιασμό, παρά τη δημόσια συγγνώμη του μετατέθηκε από τον μητροπολίτη Συμεων σε ορεινό χωριό της Φθιώτιδας,  ενώ η Εισαγγελία  ζήτησε προκαταρκτική εξέταση για  διαπιστωθεί τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων και τυχόν υπευθύνων γι’ αυτές.
     
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΥ 2015

Αναταραχή προκάλεσε βίντεο που αναρτήθηκε σε τοπικό site της Νάξου για τα Θεοφάνεια, το οποίο όμως αφορούσε  το 2015, όπως διευκρινίζει με ανακοίνωση της η Μητρόπολη Παροναξίας.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top