Άδωνις Γεωργιάδης: Τηρήθηκαν τα μέτρα από την Eκκλησία 

«Μην είμαστε άδικοι, η Εκκλησία έβαλε πλάτη» υποστήριξε 

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6

Τηρήθηκαν τα μέτρα από την Εκκλησία υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. Διερωτήθηκε μάλιστα ότι «επειδή τα κανάλια έδειξαν 5-6 εκκλησίες που δεν τηρήθηκαν τα μέτρα, σημαίνει ότι η Εκκλησία έκανε αντάρτικο;», επισημαίνοντας ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έβγαλε εγκύκλιο, μια μέρα νωρίτερα, ότι δεν θα παραστεί στη λιτανεία στο Μοσχάτο. «Όσο μπορούσε η Εκκλησία έβαλε πλάτη, μην είμαστε άδικοι», υπογράμμισε.

Εκκλησίες: Άνοιξαν τελικά για τα Θεοφάνεια με μικρό αριθμό πιστών

«Δεν είναι το ίδιο να πουλάς παντελόνια με έναν ιερό ναό», σχολίασε λέγοντας για τα όσα ακούγονται για το άνοιγμα των εκκλησιών και τις αντιδράσεις κάποιων επιχειρηματιών. «Δεν είναι ίδιο, όλα έχουν τη τάξη τους, το θρησκευτικό συναίσθημα χρήζει κάποιον σεβασμό, δεν είναι το κατάστημα που πουλάει παντελόνια», τόνισε.

Ιερώνυμος στην κάμερα του Star: Τι είπα στον Μητσοτάκη

Συμπλήρωσε ότι «για να αποφύγουμε ένα τρίτο κύμα, πρέπει να έχουμε λιγότερη διάθεση συγκρούσεως και περισσότερη συνεννόησης». Όσον αφορά, το άνοιγμα της αγοράς, είπε ότι θα γίνει την Πέμπτη η συνεδρίαση των ειδικών και θα παρθούν αποφάσεις. Η κυβέρνηση θέλει να επιστρέψει το status quo ante, για αυτό επιβλήθηκε η καραντίνα μια εβδομάδας, θα δούμε τους αριθμούς εξήγησε. 

ΣΥΡΙΖΑ κατά Άδωνι: Κόντρα από τη δήλωση για τον εορτασμό του Αγ. Δημητρίου

Απάντησε και στη συζήτηση που ξέσπασε με αφορμή, τη δήλωση του για τη Θεσσαλονίκη. Κατηγόρησε προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι η επιτροπή, πρέπει να μένει έξω από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις. «Είναι λάθος του Τσίπρα να εμπλέκουν την επιτροπή στην πολιτική αντιπαράθεση. Είναι μοιραίο σφάλμα. Δεν είναι κομματικοί, είναι άνθρωποι που έχουν έδρα στα πανεπιστήμια με επιστημονικές γνώσεις», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Γεωργιάδης για Θεοφάνεια: Δε θέλαμε «νέο Άγιο Δημήτριο»

Ενώ αναρωτήθηκε, γιατί ξέσπασε όλη αυτή η φασαρία, όπως είπε, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα διάφοροι γιατροί εξέφρασαν απόψεις για αυστηρότερα μέτρα νωρίτερα, «σε αυτούς αναφέρθηκα όχι στην επιτροπή. Έχει ήδη βγει και έχει τοποθετηθεί ότι δεν είχε κάνει εισήγηση», συμπλήρωσε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top