Γεωργιάδης για Θεοφάνεια: Δε θέλαμε «νέο Άγιο Δημήτριο»

Τι είπε για την απόφαση των κλειστών ναών και τη στάση της Εκκλησίας

Η απόφαση για τους κλειστούς ναούς τα Θεοφάνεια ελήφθη για λόγους δημόσιας υγείας επανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως ο νόμος ισχύει για όλους. 

Εμείς την Εκκλησία τη σεβόμαστε και την αγαπάμε. Δε θέλαμε να διαρρεύσει πουθενά ο σχεδιασμός για lockdown, γιατί φοβηθήκαμε φαινόμενα συνωστισμού

Η κυβέρνηση δεν ήθελε να επαναλάβει στα Θεοφάνεια το λάθος που έγινε με τη συρροή πιστών στην εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου, στις 26 Οκτωβρίου.  

Θεοφάνεια: Δυναμώνει η κόντρα - Προσφυγή της Εκκλησίας στο ΣτΕ

«Θέλω να είμαι ειλικρινής, ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης. Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου. Θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη» υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην ραγδαία επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης στη συμπρωτεύουσα.

Ορκωμοσία για τα νέα μέλη της κυβέρνησης - Θα παραστεί τελικά ο Ιερώνυμος;

Ο ίδιος χαρακτήρισε «αστειότητες τα περί κόντρας Εκκλησίας – Πολιτείας» και τόνισε ότι σκοπός είναι να μη γίνει το κακό. «Δε θέλω να πιστέψω ότι η Εκκλησία και ειδικά ο Μακαριότατος θα έπαιρναν την ευθύνη λέγοντας στους πιστούς “ελάτε στις εκκλησίες” και αφήνοντας τους να συρρεύσουν» είπε.

Ακόμη, σημείωσε ότι η Εκκλησία πρέπει να δείξει μεγαλύτερη σπουδή και ευαισθησία, καθώς έχει θρηνήσει θύματα από τον κορωνοϊό. Αναφέρθηκε ακόμη στην καλή συνεργασία που υπήρχε από την αρχή της πανδημίας μεταξύ κυβέρνησης κι Εκκλησίας, όμως, όπως είπε, τα μέτρα που ανέφερε η Εκκλησία δεν είναι εφαρμόσιμα στην πράξη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top