Τέλος στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών

Πελώνη: «Το Μαξίμου αποδοκιμάζει πανηγυρικές αναρτήσεις υπουργών»

Τέλος στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών βάζει το Μέγαρο Μαξίμου μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν αλλά και την πολιτική κόντρα που ξέσπασε.

Αφορμή αποτέλεσαν οι αναρτήσεις υπουργών στα social media μετά τον εμβολιασμό τους, αλλά και καταγγελίες ότι έμειναν απ´έξω υγειονομικοί, προκειμένου να εμβολιαστούν υπουργοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό των «Παραπολιτικών», η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε ότι μπαίνει τέλος στον στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών.

Κικίλιας για τους εμβολιασμούς Υπουργών: Θα διορθώνουμε τις όποιες αστοχίες

«Ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στον εμβολιασμό του πρωθυπουργού και της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και ολοκληρώνεται σήμερα με τον εμβολιασμό του κ. Κουτσούμπα» δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποία πρόσθεσε πως:

«Από εκεί και πέρα υπήρξε μια λίστα που αφορούσε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους και της κυβέρνησης. Μέχρι χθες εμβολιάστηκαν 66 κυβερνητικά στελέχη και κρατικοί λειτουργοί από τους 128 που επρόκειτο να εμβολιαστούν και εδώ κλείνει η λίστα», συμπλήρωσε η ίδια.

Πέτσας για Τσίπρα: Έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, όχι για τον λαϊκισμό

Η κα Πελώνη τόνισε  ότι τα υπόλοιπα άτομα που βρίσκονταν στη λίστα θα εμβολιαστούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για όλο τον πληθυσμό. 

Τέλος, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι το Μέγαρο Μαξίμου αποδοκιμάζει και τις πανηγυρικές αναρτήσεις υπουργών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή των εμβολιασμό τους.

Η απάντηση Χαρδαλιά στις καταγγελίες για τους εμβολιασμούς Υπουργών

Κικίλιας για εμβολιασμούς Υπουργών: Θα διορθωθούν οι όποιες αστοχίες

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια για την προτεραιοποίηση των εμβολιασμών, με τον Υπουργό Υγείας να εξηγεί ότι αυτή έγινε από την Επιτροπή Εμβολιασμών, καθώς και ότι οι όποιες αστοχίες θα διορθωθούν.

«Ήμουν ο πρώτος ο οποίος μίλησε για ένα τεράστιο εγχείρημα στο οποίο ενδεχομένως μπορεί να γίνουν και μικρά λάθη, αστοχίες, να τα διορθώσουμε, να δεχθούμε την κριτική. Όμως όλα τα πράγματα έχουν ένα μέτρο και ένα όριο. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενέκρινε το να εμβολιαστούν κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες. Μαζί με τους χιλιάδες υγειονομικούς που θα εμβολιάσουμε και μετά τα γηροκομεία μας, τις κλειστές δομές και μετά τις ευπαθείς ομάδες, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έδωσε αυτή την δυνατότητα, για λόγους ασφαλείας, για να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί το κράτος. Τους εμπιστεύομαι, είναι εξαιρετικοί επιστήμονες. Είναι μηδαμινός ο αριθμός μπροστά στα 400.000 εμβόλια της Pfizer που έχουμε για τον Ιανουάριο» είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top