Η απάντηση Χαρδαλιά στις καταγγελίες για τους εμβολιασμούς Υπουργών

«Είναι ψευδείς και εξυπηρετούν άλλους σκοπούς»

Πολιτική κόντρα ξέσπασε με αιχμή τον εμβολιασμό υπουργών και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων.

Συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι τα στελέχη της κυβέρνησης «κλέβουν» την προτεραιότητα από τους υγειονομικούς. Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για «ρουσφέτια», με το Μαξίμου να τον κατηγορεί για «λαϊκισμό». 

Οι φωτογραφίες χθες και σήμερα υπουργών, γενικών γραμματέων και αξιωματούχων της κυβέρνησης με τα μανίκια σηκωμένα και τη... βελόνα στο μπράτσο, προκάλεσαν ποικίλα σχόλια στα social media. Οι χρήστες κατανοούν μεν τη σημειολογία του εμβολιασμού της Προέδρου και των πολιτικών αρχηγών, αλλά όχι του συνόλου των υπουργών. Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε μάλιστα, αναφέροντας: 

«Οι ουρές Υπουργών και Γενικών Γραμματέων για μία selfie με το εμβόλιο, την ώρα που αυτά δεν επαρκούν ούτε καν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής και ενώ οι πολίτες θα περιμένουν τη σειρά τους ως και το τέλος καλοκαιριού για να εμβολιαστούν, δεν είναι συμβολική κίνηση αλλά επιτελικό ρουσφέτι». 

«Αφήνουμε πίσω στον μικρόκοσμό του τον κ. Τσίπρα. Άλλωστε, εμβόλιο για τον κορωνοϊό έκανε, όχι για τον λαϊκισμό», του ανταπάντησε ο Στέλιος Πέτσας.

ΟΕΝΓΕ: Εμβολιάζουν τους Υπουργούς, αφήνουν απ´έξω τους υγειονομικούς

Ο συνδικαλιστής και νευροχειρουργός Παναγιώτης Παπανικολάου το πήγε ένα βήμα παρακάτω, αναφέροντας πως «η καταγγελία είναι από εργαζόμενους και γιατρούς του ίδιου του νοσοκομείου Σωτηρία. Ακυρώθηκαν τα προγραμματισμένα ραντεβού για εμβολιασμό τουλάχιστον 25 υγειονομικών του νοσοκομείου και στη θέση τους εμβολιάστηκαν διάφοροι αξιωματούχοι».

Απάντηση Χαρδαλιά στις καταγγελίες: «Είναι ψευδείς, εξυπηρετούν άλλους σκοπούς»

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες του γενικού γραμματέα της ΟΕΝΓΕ ότι ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή ο προγραμματισμένος εμβολιασμός δεκάδων υγειονομικών στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και στη θέση τους εμβολιάστηκαν κυβερνητικά στελέχη, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι «για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις τα πραγματικά δεδομένα είναι πολύ συγκεκριμένα. Σήμερα είχε προγραμματιστεί να εμβολιαστούν 61 υγειονομικοί, 56 έχουν εμβολιαστεί, 5 από αυτούς λόγω ενός προβλήματος προγραμματισμού θα εμβολιαστούν αύριο το πρωί. Αυτά είναι τα δεδομένα. Όλα τα υπόλοιπα περί δεκάδων με άνωθεν εντολή λυπάμαι που το λέω αλλά εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και όχι την ίδια την αλήθεια».

Εμβολιασμός: Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν κλέβουν την προτεραιότητα των πολιτών

Πάντως, οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης δεν ακολουθούν την δική μας πολιτική στο θέμα αυτό, να εμβολιάζονται δηλαδή κατά προτεραιότητα Υπουργοί και βουλευτές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Γερμανία η Άνγκελα Μέρκελ όχι απλώς δεν έδωσε προτεραιότητα στους πολιτικούς, αλλά αποφάσισε να μπουν δέκατοι στη λίστα και να εμβολιαστούν μαζί με τα... κομμωτήρια! 

Στην Ιταλία δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα εμβολιαστούν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός, ενώ στη Γαλλία, οι πολιτικοί για την ώρα δεν έχουν εμβολιαστεί. Ο υπουργός υγείας το «τρενάρει», καθώς δε θέλει -όπως λέει- να φανεί ότι «κλέβει» την προτεραιότητα από άλλους πολίτες. 

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top