Στον Ευαγγελισμό εμβολιάστηκε ο Τσίπρας: Καμία ανασφάλεια για το εμβόλιο

Ζήτησε να μην υπάρχουν κάμερες στην αίθουσα

Στον Ευαγγελισμό, λίγο πριν τις 12, εμβολιάστηκε για τον κορωνοϊό ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνοδεύτηκε στην αίθουσα, που γίνονται τα εμβόλια, από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Με τζιν, t-shirt και το σήμα της νίκης εμβολιάστηκε ο Πέτσας

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μην υπάρχουν κάμερες μέσα στην αίθουσα, καθώς, όπως τονίζουν από την Κουμουνδούρου, δεν επιθυμεί να χρησιμοποιηθεί ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως αυτό του εμβολιασμού και της δημόσιας υγείας, για επικοινωνιακούς λόγους.

Μετά τον κ. Τσίπρα, το εμβόλιο έκανε και ο κ. Κικίλιας.

«Να μην αισθάνονται καμία ανασφάλεια για το εμβόλιο οι πολίτες»

Σε δηλώσεις του μετά τον εμβολιασμό του, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να κάνουν και αυτοί το εμβόλιο, ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας.

«Οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια από τη διαχείριση της πανδημίας, που έχει κάνει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, κυρίως από τις εγκληαμτικές παραλείψεις της. Δεν έχουν όμως κανέναν λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια για το εμβόλιο, και αυτό θέλω να το δηλώσω κατηγορηματικά», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Είναι ένα όλο που μας προσφέρει η επιστήμη για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα γρήγορα να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και ειδικά οι ευπαθείς ομάδες. Οι δόσεις, όμως , που έχουν εξασφαλιστεί μέχρι στιγμής, δεν μπορούν να μας κάνουν αισιόδοξους ότι θα δημιουργηθεί μία ασπίδα προστασίας απέναντι στον  ιό στην κοινότητα μέχρι το καλοκαίρι, που ενδεχομένως οι κλιματολογικές συνθήκες να επανέφεραν τον ιό. Βάσει αυτών των συνθηκών, το εμβόλιο δεν είναι ικανό από μόνο του να μας προστατέψει από ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα, τους επόμενους μήνες», σημείωσε.

«Συνεπώς έχοντας την γνώση των προηγούμενων δέκα μηνών, η κυβέρνηση δεν έχει καμία δικαιολογία για να ρίχνει όλες τις ελπίδες στον εμβολιασμό και να μην κινείται ταυτόχρονα για να ενισχύσει το ΕΣΥ. Χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα και δεν δείχνει σοβαρότητα μια κυβέρνηση, που στήνει επικοινωνιακά σόου για να παραλάβει τρεις κούτες εμβολίων», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top