Ελληνο-αιγυπτιακό μνημόνιο: Επίσημα διεθνής σύμβαση με τη σφραγίδα του ΟΗΕ

Ανατρέπει την παράνομη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης  

Με ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα της η ελληνική διπλωματία κλείνει το 2020, καθώς το ελληνο-αιγυπτιακό μνημόνιο είναι πλέον και με τη βούλα του ΟΗΕ, διεθνής σύμβαση. 

Κυρώσεις Τουρκία: Ικανοποίηση από το ΥΠΕΞ για την απόφαση των ΗΠΑ

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ 

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνει ότι η Νομική Υπηρεσία της Γραμματείας του ΟΗΕ ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΗΕ τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ των δύο χωρών. Η συμφωνία αυτή είχε υπογραφεί μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών Νίκου Δένδια και Sameh Shoukry στο Κάιρο στις 6 Αυγούστου. 

Δημοσιεύτηκε σε χρόνο ρεκόρ αν και πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ είναι Τούρκος. Αποτελεί καρπό των μαραθώνιων προσπαθειών του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια  και ανατρέπει το όποιο στιγμιαίο πλεονέκτημα είχε η παράνομη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης.  

Ο Άγγελος Συρίγος, καθηγητής διεθνούς δικαίου, βουλευτής ΝΔ μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star είπε« Έχουμε πλέον μία διεθνή διαφορά και ακυρώνουμε το όποιο πλεονέκτημα μπορούσε να επικαλεστεί η Τουρκία από την κατάθεση στη σχετική βάση δεδομένων του ΟΗΕ για τις διεθνείς συμφωνίες».

ΥΠΕΞ: 1,5 εκ. ευρώ θα δοθούν για εμβόλια σε φτωχές χώρες

Αν και η Τουρκία  ζητά διακαώς αποστρατικοποίηση των νησιών μας ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος βρέθηκε χθες στη Λήμνο όπου τον υποδέχθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Οι Τούρκοι βέβαια συνεχίζουν το χαβά τους. Καλύπτουν δημοσιογραφικά τις έρευνες του Ορούτς ρέις έστω και αν αυτές γίνονται λίγα μίλια από την Αττάλεια.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top