Γεωργιάδης: Προσοχή στα ρεβεγιόν, μην τιναχτούν στον αέρα όσα κάναμε

«Χιλιάδες παιδιά θα κάνουν γιορτές με παιχνίδια λόγω click away»

«Φοβόμαστε τα ρεβεγιόν», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενόψει των ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Αν θέλαμε την ενθάρρυνση των ρεβεγιόν, δε θα βάζαμε κανένα μέτρο. Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί να τινάξει στον αέρα όσα χτίσαμε με μεγάλο κόπο και κόστος», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στο Mega.

«Καταλαβαίνω την ανάγκη να δούμε τους συγγενείς και να περάσουμε όμορφα. Δυστυχώς, όμως, αυτός ο ιός τρέφεται από τις δικές μα χαρές και τις μετατρέπει σε λύπες και τραγωδίες», σημείωσε.

Έκκληση Μητσοτάκη: Γιορτάστε οικογενειακά για να αποφύγουμε ένα τρίτο κύμα

«Το 2021 θα έρθει το εμβόλιο και έτσι του χρόνου θα έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε όμορφα στο ρεβεγιόν», προσέθεσε.

«Χιλιάδες παιδιά θα κάνουν γιορτές με παιχνίδια λόγω click away»

Αναφερόμενος στο click away τόνισε ότι οι καταναλωτές γνωρίζουν ότι οι αγορές τους είναι εφικτές λόγω του μέτρου που εφαρμόστηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης «κόντρα σε πολλούς που δεν το πίστεψαν στην αρχή».

Γεωργιάδης: Αν συνεχίσουμε καλά, θα ανοίξει το λιανεμπόριο

‘Όπως είπε, νιώθει υπερήφανος που «χιλιάδες παιδιά θα κάνουν γιορτές με τα παιχνίδια τους διότι καταφέραμε να πείσουμε την Επιτροπή και να οργανώσουμε αυτό το σύστημα».

Υπογράμμισε εξάλλου ότι οι ανάγκες των εορτών παράλληλα με το γεγονός ότι «μεγάλη αλυσίδα παιχνιδιών έμεινε κλειστή και δεν χρησιμοποίησε το click away δημιούργησε για τα μικρά καταστήματα παιχνιδιών συνθήκες μεγάλου τζίρου».

«Οι επιχειρήσεις έχουν κρατηθεί ζωντανές»

Ο ίδιος τόνισε πως είναι δίκαιη και λογική η ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου για την πανδημία και για το πώς θα λειτουργήσει η αγορά μετά το lockdown, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να υποκρινόμαστε ότι η πανδημία δεν θα έχει επιπτώσεις. Για το λόγο αυτό τα μέτρα της κυβέρνησης φροντίζουν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό πλέγμα φροντίδας για τις επιχειρήσεις.

«Οι επιχειρήσεις έχουν κρατηθεί ζωντανές», σημείωσε, δηλώνοντας αισιόδοξος πως όταν δοθεί η ευκαιρία η οικονομία της χώρας θα ξαναπροχωρήσει.

«Οι τράπεζες, εξάλλου, πρέπει να εξετάσουν με μεγαλύτερη φροντίδα τις επιχειρήσεις», είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος, πάντως, επέστησε την προσοχή στον κίνδυνο τα δάνεια να ξαναγίνουν «κόκκινα», κάτι που θα μπορούσε να σημάνει νέο μνημόνιο.

Όπως είπε, «ο κατάλληλος χρόνος για να γίνει συζήτηση για κούρεμα χρεών της πανδημίας δεν είναι τώρα, καθώς αυτή η συζήτηση ίσως να ανοίξει σε πανευρωπαϊκο επίπεδο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top