Γεωργιάδης: Αν συνεχίσουμε καλά, θα ανοίξει το λιανεμπόριο

«Δεν υπάρχει απόφαση για παράταση του lockdown»

To μήνυμα ότι «εάν συνεχίσουμε καλά», θα ανοίξει σύντομα το λιανεμπόριο, έστειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αν συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά, εκεί που οι λοιμωξιολόγοι θα μας πουν ότι αυτές οι περιοχές είναι καθαρές από τον ιό, θα ανοίξουμε. Την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους θα μετρήσουμε τα δεδομένα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ωστόσο, είπε πως για το θέμα της εστίασης, δεν έχει γίνει ακόμη συζήτηση με τους λοιμωξιολόγους.

Lockdown: Σε «ζώνες» μπορεί να ανοίξει το λιανεμπόριο

Αναφερόμενος στα εμβόλια, είπε πως θα ήταν ήταν «τραγικό σφάλμα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μην πάρουν οι χώρες τα εμβόλια που πρέπει και τόνισε «ελπίζω ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βρει την λύση».

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα μπορούσε να παραγγείλει μόνη της εμβόλια, όπως η Γερμανία, απάντησε πως «αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει, διότι – μεταξύ άλλων – θα πρέπει να τα αγοράσει σα υψηλότερη τιμή, αφού θα παραγγείλει πολύ λιγότερα, απ’ ότι συνολικά η ΕΕ».

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων - Ανοιχτά την Κυριακή 27/12

Αναφερόμενος στο click away, σημείωσε πως πάει καλά και τόνισε πως δόθηκε η δυνατότητα και για τηλεφωνικές παραγγελίες, εκτός από τις ηλεκτρονικές, «για να βοηθήσουμε τα μικρότερα και συνοικιακά μαγαζιά, αφού τα μαγαζιά είναι κλειστά λόγω του κορωνοϊού».

Παράλληλα, εκτίμησε πως η ηλεκτρονική πώληση θα μείνει και στη συνέχεια, καθώς είναι κάτι θετικό. Απαντώντας σε όσους ισχυρίζονται ότι θα χαθούν θέσεις εργασίας, είπε πως «ο φόβος ότι με την τεχνολογία θα χαθούν θέσεις εργασίας υπήρχε σε κάθε εποχή αλλά δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ».

Τι γίνεται με τις αλλαγές στο click away

Σχετικά με τις περιπτώσεις που καταστηματάρχες αρνούνται να κάνουν αλλαγές ή επιστροφές χρημάτων αν κάποιος έχει ψωνίσει με την μέθοδο του click away, κάλεσε τους καταναλωτές να κάνουν καταγγελία στο 1520.

Όπως είπε, αν διαπιστωθεί ότι μαγαζί αρνήθηκε να κάνει επιστροφή εντός 14 ημερών, θα του επιβληθεί πρόστιμο.

Click away: Ποια προϊόντα πωλούν με «παράδοση εκτός» τα σούπερ μάρκετ

«Ο νόμος ισχύει για όλα ανεξαιρέτως τα χρήματα και προβλέπει άμεση επιστροφή χρημάτων», υπογράμμισε.

Τέλος, τόνισε ότι δεν υπάρχει απόφαση για παράταση του lockdown προς το παρόν, ενώ για τα χρέη είπε: «Τα χρέη είναι σε αναστολή. Όταν τελειώσει η πανδημία θα δούμε τον λογαριασμό και τότε θα ανοίξει η συζήτηση για τα μέτρα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top