Ρεβεγιόν Χριστουγέννων: Οριστικά μέχρι 9 άτομα έως 10 μ.μ. είπε ο Χαρδαλιάς

Απαγορεύονται τα κάλαντα - Όλα τα μέτρα για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Οριστικά μέχρι 9 άτομα θα μπορούν να παρευρεθούν στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων, το οποίο θα μπορεί να γίνει μέχρι τις 10 μ.μ. καθώς  θα εξακολουθήσει να ισχύει το υφιστάμενο  ωράριο  κυκλοφορίας,  όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.   

Ρεβεγιόν Χριστούγεννων: Ποιον κωδικό θα στέλνουμε, πόσα άτομα θα είμαστε

«Όπως περάσαμε ένα διαφορετικό Πάσχα έτσι και τα Χριστούγεννα πλέον θα είναι διαφορετικά» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι στις φετινές γιορτές θα ισχύσουν τα παρακάτω μέτρα: 

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων: Καμία αλλαγή του ωραρίου κυκλοφορίας στις γιορτές

•    Μπορούν να συγκεντρωθούν σε ένα σπίτι μέχρι 9 άτομα από δύο οικογένειες, με σύσταση να προέρχονται από την ίδια οικογένεια. 
•    Θα συνεχισθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας 10 μ.μ. – 5 π.μ. «Η μοναδική εξαίρεση θα είναι στο εύρος των ελέγχων που θα είναι συνεχείς και  ειδικότερα κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.    
•    Τα παιδιά δε θα μπορέσουν να βγουν  από το σπίτι να πουν τα κάλαντα 
•    Λειτουργίες στις εκκλησίες παρουσία πιστών τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα  με ένα άτομο ανά 15 τ.μ. και  μέγιστο αριθμό εκκλησιαζόμενων τα 25 άτομα (με απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους και με υποχρεωτική  χρήση μάσκας) και διπλάσιο αριθμό στους μητροπολιτικούς ναούς.   

Μάλιστα ο  κ. Χαρδαλιάς δεν απέκλεισε να ισχύσουν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για την Πρωτοχρονιά, στην περίπτωση που οι πολίτες δεν πειθαρχήσουν στα συγκεκριμένα μέτρα τα Χριστούγεννα.  

«Οι φετινές γιορτές είναι ιδιαίτερες. Τα μέτρα δε μας επιτρέπουν να γιορτάσουμε όπως θα θέλαμε αλλά είναι σημαντικά για την προστασία των ανθρώπινων ζωών» κατέληξε στη σχετική του αναφορά ο υφυπουργός.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top