Ρεβεγιόν Χριστουγέννων: Καμία αλλαγή του ωραρίου κυκλοφορίας στις γιορτές

Απαγόρευση 22:00 με 5:00 - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων τοπικών lockdown

Ούτε βήμα πίσω δεν κάνει η κυβέρνηση για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Με τους λοιμωξιολόγους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα ρεβεγιόν που μπορεί να αποτελέσουν εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα χαλάρωσης των μέτρων αλλά και αλλαγή του ωραρίου κυκλοφορίας για τις γιορτές.

Όπως ξεκαθάρισε ο Στέλιος Πέτσας στην εκπομπή «ΣΚΑΙ Καλημέρα», θα παραμείνουμε αυστηρά σε αυτό το ωράριο κυκλοφορίας ενοψει των Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς, δεν υπάρχει περίπτωση χαλάρωσης μέτρων.

Χριστούγεννα: Μέτρα για να προστατευτείτε από τον κορωνοϊό στις γιορτές

Ενδεχομένως να υπάρχει περίπτωση αυστηροποίησης των μέτρων σε τοπικό επίπεδο, όπως έγινε στη Δυτική Αττική αλλά και στην Κοζάνη.

«Έχει μεγάλη σημασία σε τοπικό επίπεδο να παρεμβαίνουμε γρήγορα και να ελέγχουμε πιθανές εστίες διασποράς για να μην ξεφύγουν από τον έλεγχο» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σκληρό lockdown και στην Κοζάνη από σήμερα – Τα μέτρα που ισχύουν

Παράλληλα σημείωσε ότι το σημαντικό είναι να έχουμε ένα κλειστό κύκλο και «να μην ανοίγουμε τις επαφές μας.

«Ας προσπαθήσουμε να είναι τα ίδια πρόσωπα οι επαφές μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι συναθροίσεις, δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις, ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού αναστέλλονται. Ειδικώς για τις ημέρες 24, 25, 31 Δεκεμβρίου 2020 και 1η Ιανουαρίου 2021 επιτρέπονται οι συναθροίσεις, με ανώτατο όριο εννέα συμμετεχόντων που προέρχονται από έως δύο οικογένειες. Το βράδυ και συγκεκριμένα από τις 22:00 έως τις 05:00 ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Κορωνοϊός: Οι περιοχές της Αττικής με τα περισσότερα κρούσματα

Τα καμπανάκια κινδύνου για τις «κόκκινες» περιοχές

Δυτική Αττική, Κοζάνη, Καρδίτσα, Μαγνησία, Χίος, Αχαια, Θάσος και Λάρισα είναι οι περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο και θέλουν μεγάλη προσοχή, σύμφωνα με τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη, καθηγητή Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ.

«Όταν χτυπάνε τέτοια καμπανάκια κινδύνου πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη και να παρεμβαίνουμε έγκαιρα. Εάν χρειαστεί θα το κάνουμε και σε άλλες περιοχές. Μακάρι να μη χρειαστεί» δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Δωρεάν τεστ κορωνοϊού: Πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα testing.gov.gr

Τι είπε ο Πέτσας για τους εμβολιασμούς

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε πως μέχρι τον Φεβρουάριο - Mάρτιο θα έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Ωστόσο τόνισε πως παράλληλα με τα εμβόλια θα πρέπει να τηρούμε πιστά τα μέτρα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τους πολίτες που κλείνουν ραντεβού για εμβόλιο, να προσέρχονται στο ρανετβου και να μην το απορρίπτουν. 

Αποκάλυψη Star: Στις 28/12 εμβολιάζονται Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα

Σημειώνεται ότι οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου της εταιρείας Pfizer θα φθάσουν στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου. Την αμέσως επόμενη ημέρα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

Παράλληλα τόνισε πως ο Πρωθυπουργός θα εμβολιαστεί πρώτος, ενώ αναφέρθηκε και στο πολύ σημαντικό μέτρο που ανακοινώθηκε χθες, για δωρεάν μαζικά γρήγορα τεστ για τον κορωνοϊό.

Όπως εξήγησε, μέσω της πλατφόρμας testing.gov.gr, οι πολίτες μπορούν να δηλώνουν ενδιαφέρον να υποβληθούν σε τεστ, στα 386 σημεία ελέγχου που έχουν καθοριστεί. Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει τη Δευτέρα.

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top