Θεοδωρικάκος: Προσοντολόγιο μέσα στο 2021 για τους δημοσίους υπαλλήλους

Τι ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών για τις προσλήψεις με γραπτό διαγωνισμό   

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία που αφορά το προσοντολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, δηλαδή, για το ποια προσόντα οφείλει να έχει στη θέση που βρίσκεται ο κάθε δημόσιος υπάλληλο, τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου για τον «εκσυγχρονισμό του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και την ενίσχυση του ΑΣΕΠ», από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

H εγκύκλιος Θεοδωρικάκου για τη λειτουργία του Δημοσίου με το lockdown  

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι πρόκειται για μια κρίσιμη μεταρρύθμιση «που κρίνουμε ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2021» και συμπλήρωσε ότι η μεταρρύθμιση αυτή θα συνδυαστεί με τη μεταρρύθμιση του ΑΣΕΠ, και του πρώτου γραπτού πανελλήνιου διαγωνισμού που θα διεξαχθεί «το αργότερο ως το τρίτο τρίμηνο του 2022».  Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι το νομοσχέδιο αναδεικνύει την αξιοκρατία και την  τοποθέτηση του κατάλληλου ανθρώπου στην κατάλληλη θέση, ενώ έχει ως κεντρική επιλογή τον γραπτό πανελλήνιο διαγωνισμό, που θα διεξάγεται κάθε δύο χρόνια.

«Όχι κύριοι και κυρίες. Η  νέα γενιά και η Ελλάδα απαιτούν σύστημα με ανθρώπους που θα είναι οι καλύτεροι και θέλει ένα σύστημα για να μπείτε στο Δημόσιο με το σπαθί και τις ικανότητές σας. Ναι στην Ελλάδα που ξυπνά νωρίς και εργάζεται και θέλει να πάει μπροστά» τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εσωτερικών.  

Έρχονται οι πρώτες προσλήψεις στο Δημόσιο για το 2020

Ναι στον διαγωνισμό αλλά με αύξηση της μοριοδότησης των συναφών διδακτορικών και μεταπτυχιακών, καθώς και της εργασιακής εμπειρίας, είπε ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κ. Ζαχαριάδης. Παράλληλα, άσκησε αυστηρή κριτική σε θέματα στελέχωσης του κράτους από την κυβέρνηση της ΝΔ: «Θα ξηλώσετε τη δομή του επιτελικού κράτους; Θα γυρίσουμε στον αριθμό των μετακλητών του 2019; Θα χαμηλώσετε τους μετακλητούς σε κάθε υπουργό σε δύο, και τους υπόλοιπους να τους πάμε στο ΑΣΕΠ»  ρώτησε ο κ. Ζαχαριάδης. 

Η αγορήτρια του Κινήματος Αλλαγής, Ευ. Λικαούλη, χαρακτήρισε ιεροσυλία να ονομάζεται μεταρρύθμιση ένας νόμος που αποτελεί τροποποίηση του νόμου Πεπονή, που τον πέρασε το ΠΑΣΟΚ το 1994. 

Θεοδωρικάκος: Έρχονται 20.000 προσλήψεις στο δημόσιο και 8.000 στους ΟΤΑ

Ο αγορητής του ΚΚΕ Μαν. Συντυχάκης, τόνισε ότι η κυβέρνηση φέρνει νόμο για τις προσλήψεις αλλά δεν κάνει μαζικούς μόνιμους διορισμούς ώστε να λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες εν μέσω πανδημίας. Ως παραδείγματα μεγάλων κενών έφερε τις υπηρεσίες έκδοσης συντάξεων, την Υγεία, τους ΟΤΑ, την Παιδεία κά. Δεν είναι δυνατόν να πνιγόμαστε με την πρώτη πλημμύρα, να μετράμε νεκρούς, και την «επόμενη ημέρα» η κυβέρνηση, τον Οκτώβρη του 2019, να απολύει 5.000 δασεργάτες, είπε ο κ. Συντυχάκης. 

Η αναξιοκρατία, περισσότερο και από την οικονομική κρίση, φταίει για τον ξενιτεμό των νέων μας, υποστήριξε  αγορητής της Ελληνικής Λύσης Κ. Χήττας, ο οποίος ζήτησε να γίνει πλήρης απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν πρέπει να απαξιώνονται τα ακαδημαϊκά προσόντα είπε η κ. Μπακαδήμα από το ΜΕΡΑ25  και ζήτησε να λαμβάνονται υπόψη η ξένη γλώσσα και η προϋπηρεσία. 
   
    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top