Απαγορεύεται το ρεβεγιόν στα ξενοδοχεία τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Κλειστά τα εστιατόριά τους με απόφαση της κυβέρνησης

Φρένο βάζει η κυβέρνηση στα ξενοδοχεία που καλούσαν σε ρεβεγιον τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε πως τα εστιατόρια των ξενοδοχείων κατά την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δε θα λειτουργήσουν και πως θα επιτρέπεται μόνον σε όσους μένουν εκεί να παρέχεται η υπηρεσία σερβιρίσματος στο δωμάτιο (room service).

Γώγος: «Κανένα ρεβεγιόν, μόνο μια οικογένεια στις γιορτές»

Λίγο νωρίτερα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, είχε προαναγγείλει την εξέλιξη αυτή, λέγοντας στο Open πως θα βγει απόφαση που θα σταματήσει αυτή τη δραστηριότητα. 

Μάλιστα αναμένεται να βγει και η ανάλογη ΚΥΑ που θα ορίζει ακριβώς τι θα γίνει με τα εστιατόρια των ξενοδοχείων. 

Ρεβεγιόν Χριστούγεννων: Ποιον κωδικό θα στέλνουμε, πόσα άτομα θα είμαστε

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου υπουργείου Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ κάλεσε τους καταναλωτές να προχωρήσουν σε καταγγελίες στην τηλεφωνική γραμμή 1520 προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στους απαραίτητους ελέγχους.

Τα ξενοδοχεία αξιοποίησαν διάταξη, η οποία έδινε τη δυνατότητα λειτουργίας των εστιατορίων αποκλειστικά για όσους διανυκτερεύουν σε αυτά και καλούσαν τον κόσμο να κλείσει τραπέζι για τα ρεβεγιόν με την προϋπόθεση ότι θα διανυκτέρευαν εκεί. 

Κορωνοϊός: Πόσα λεπτά χρειάζονται για να μεταδοθεί ο ιός σε κλειστό χώρο

«Όλα αυτά είναι πολύ επικίνδυνα, ας είμαστε λίγο φρόνιμοι, ας έχουμε περισσότερη ψυχραιμία για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που είναι δύσκολη για όλους ειδικά για τους εργαζόμενους», σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου.

Άμεση ήταν η απάντηση της ομοσπονδίας ξενοδόχων. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, τα ξενοδοχεία έχουν τηρήσει πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και έχουν αποδειχθεί υγειονομικά ασφαλείς χώροι. 

Καταγγέλλει ότι τα ξενοδοχεία είναι ανοιχτά, χωρίς όμως έσοδα και εκτός των μέτρων στήριξης που προβλέφθηκαν για τις κλειστές επιχειρήσεις και αντικρούει τις κατηγορίες ότι σχεδίαζαν ρεβεγιόν εν μέσω πανδημίας. 

«Ενημερώνουμε όλους τους “δημόσιους κατήγορους” μας ότι τα εστιατόρια των ξενοδοχείων λειτουργούν νόμιμα μόνο για την εξυπηρέτηση των διαμενόντων σε αυτά και με συγκεκριμένους αυστηρούς όρους και κανόνες, τους οποίους απαρέγκλιτα οφείλουν να τηρούν και τους τηρούν. Αφού κατάφεραν να το πράξουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που είχαν κάποια, μικρά έστω, ποσοστά πληρότητας, ασφαλώς και μπορούν να το πράξουν και τώρα που είναι σχεδόν άδεια.  Και τα εστιατόριά μας δεν είναι δυνατόν να κλείσουν όσο τα ξενοδοχεία μας παραμένουν ανοικτά και σε λειτουργία, καθώς οι πελάτες μας που διαμένουν σε αυτά, πρέπει να εξυπηρετηθούν», αναφέρει η ανακοίνωση

Το συγκεκριμένο πρόβλημα απασχόλησε έντονα την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ύστερα από τις εισηγήσεις ειδικών που προειδοποιούσαν για κίνδυνο διασποράς στα ξενοδοχεία. 

Καμπανάκι Σύψα για ρεβεγιόν: «Καμιά οικογένεια να μη θεωρείται ασφαλής»

Πέρα από τους επιστήμονες, έγιναν και καταγγελίες εκπροσώπων του κλάδου της εστίασης, οι οποίοι υποστήριζαν ότι έχουν δυσμενέστερη αντιμετώπιση.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top