«Πυρ» από την αντιπολίτευση σε Μητσοτάκη για τη Σύνοδο Κορυφής

Κριτική Τσίπρα και κομμάτων για το ζήτημα των κυρώσεων  

Επίθεση στην κυβέρνηση για το ζήτημα των κυρώσεων και τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της ΕΕ εξαπέλυσε η αντιπολίτευση.  Στο στόχαστρο ότι αν και γίνεται αναφορά σε αυτές και κάποιες διευρύνονται σε επίπεδο προσώπων και εταιρειών, το γεγονός ότι δρομολογούνται πλέον για τον Μάρτιο του 2021, προκάλεσε αντιδράαεις.      

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής - Δύσκολες συζητήσεις είχαν οι «27»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ αναφέρθηκε σε «διπλωματική ήττα» και υποστήριξε ότι πέρασαν κάτω από τον πήχη.  

Τσίπρας: «Η κυβέρνηση δεν προετοιμάστηκε για το 2ο κύμα της πανδημίας»

«Πυρ ομαδόν»  εξαπέλυσαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη Σύνοδο Κορυφής, Οι αρχηγοί τους δήλωσαν μεταξύ άλλων: 

Μητσοτάκης: Ισχυρή προειδοποίηση στην Τουρκία να αλλάξει συμπεριφορά

Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος ΚΙΝΑΛ: «Η υπόθεση των κυρώσεων ενάντια στην Τουρκία από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέληξε σε ένα φιάσκο για την Ευρώπη και ήττα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά. Ούτε ήπιες ούτε σκληρές κυρώσεις επιβάλλονται». 

Δ. Κουτσούμπας, ΓΓ ΚΚΕ:  «Για μια ακόμη φορά, οι φραστικές καταδίκες, η μετάθεση της συζήτησης για το μέλλον, αλλά και οι ψευδεπίγραφες κυρώσεις για τις παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ, συνιστούν μόνο “πράσινο φως” για την επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης». 

Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος Ελληνικής Λύσης: «Η κυβέρνηση αδαής και ανίκανη, δεν γνώριζε ότι δεν υπήρχε άρθρο για εμπάργκο. Θα έπρεπε να ασκήσει βέτο η χώρα μας, Η ΝΔ ως κυβέρνηση δεν κάνει ούτε αυτό…».  

Βαρουφάκης, ΓΓ ΜέΡΑ25 : «Πρόκειται για Στρατηγική Ήττας μιας κυβέρνησης που έχει ενστερνιστεί το μόνιμο μνημονιακό “ναι σε όλα στις Βρυξέλλες”, το Βερολίνο και τη Φρανκφούρτη».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top