Κικίλιας: Γεμάτες όλες οι ΜΕΘ από Λαμία και πάνω

Κατ’ οίκον ο εμβολιασμός για ΑμεΑ

Λίγο ακόμη υπομονή από όλους τους πολίτες ζήτησε ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος εξέφρασε τον μεγάλο προβληματισμό και την ανησυχία της κυβέρνησης και των επιστημόνων για την πανδημία στη χώρα.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM, είπε πως αν και η χώρα είναι σε lockdown εδώ και έναν μήνα, από τις 1.305 ΜΕΘ που διαθέτουμε, οι 1.083  κλίνες είναι κατειλημμένες.

« Αυτή την στιγμή έχουμε 1305 κλίνες ΜΕΘ Covid και non Covid. Από αυτές οι 1083 είναι κατειλημμένες με έναν μήνα lockdown. Από την Λαμία και πάνω είναι όλες! Πάνω από 4.000 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και η πίεση είναι αφόρητη», είπε ο κ. Κικίλιας.

Lockdown: Μέχρι εννέα άτομα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

«Βρισκόμαστε δυστυχώς σε μια κατάσταση που τα κρούσματα μειώνονται λιγότερο απ’ ο,τι περιμέναμε και στο βάθος, σύμφωνα με όσα λένε οι επιστήμονες και από τον τρόπο που θα αποφασιστεί το άνοιγμα της αγοράς, είναι το τρίτο κύμα», σημείωσε ο υπουργός.

Lockdown μέχρι 7 Ιανουαρίου: Κλειστά σχολεία και εστίαση

Όσον αφορά το πότε θα ανοίξει η αγορά και, ο κ. Κικίλιας είπε: «Δεν τίθεται πλέον θέμα ημερομηνίας αλλά πόσο διασπείρεται ο ιός. Αν είναι γεμάτα τα νοσοκομεία με ασθενείς και οι ΜΕΘ το ίδιο, δεν μπορούμε να ανοίξουμε».

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του Star, παρατηρείται ότι οι εισαγωγές είναι αρκετά μειωμένες σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, κάτι που θα μας έκανε να αισιοδοξούμε, ο αριθμός των ανθρώπων στις ΜΕΘ δεν αφήνει πολλά περιθώρια για άνοιγμα της αγοράς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας ήταν 291 και 150 τα εξιτήρια. Να σημειωθεί πως 3118 άνθρωποι νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid-19, ενώ 616 σε ΜΕΘ.

Όσο για τις κενές ΜΕΘ covid-19, αυτές είναι 61 στην Αθήνα και 6 στη Θεσσαλονίκη.
 

Κατ’ οίκον ο εμβολιασμός για ΑμεΑ

Ο υπουργός Υγείας  δεσμεύτηκε ότι το εμβόλιο θα είναι ασφαλές, ελεγμένο από τους διεθνείς οργανισμούς φαρμάκων, και δωρεάν για όλους τους πολίτες.

Εμβόλιο Κορωνοϊού: Μέσω της άυλης συνταγογράφησης θα κλείνουμε ραντεβού

Παράλληλα, επεσήμανε ότι στους πολίτες που δεν μπορούν διαπιστωμένα να μεταβούν για εμβολιασμό, όπως άνθρωποι με αναπηρία, θα πηγαίνουν σε αυτούς κινητές ομάδες.

Τέλος, δήλωσε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα - με την συνδρομή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης - ο πολίτης σε κάθε γεωγραφική περιοχή να ενημερώνεται για την ώρα και το σημείο εμβολιασμού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top