Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα είναι πάντοτε ευγνώμων στον Πολ Σαρμπάνη

«Έφυγε» σε ηλικία 87 ετών ο Γερουσιαστής

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο γερουσιαστής Πολ Σαρμπάνης υπήρξε κορυφαία φυσιογνωμία στην αμερικανική πολιτική και ισχυρός υποστηρικτής των ελληνικών θεμάτων, κάτι για το οποίο η Ελλάδα θα είναι πάντα ευγνώμων», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τον θάνατο του - ελληνικής καταγωγής – πολιτικού των ΗΠΑ, σε ηλικία 87 ετών.

«Θα μας λείψει πολύ», προσθέτει ο πρωθυπουργός και εκφράζει «τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του». 

ΥΠΕΞ: Βαθιά η λύπη μας για την απώλειά του

«Με βαθιά λύπη πληροφορηθήκαμε για την απώλεια του πρώην Γερουσιαστή και επιφανέστατου στελέχους της Ελληνικής Ομογένειας για πολλές δεκαετίες, Πωλ Σαρμπάνη (Paul Sarbanes)», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Ο Πωλ Σαρμπάνης στην μακρά του θητεία στο Αμερικανικό Κογκρέσο, πρώτα ως Βουλευτής και στη συνέχεια ως Γερουσιαστής, υπηρέτησε με σθένος και αυταπάρνηση την πατρίδα του. Παράλληλα, πρωτοστάτησε σε σημαντικές πρωτοβουλίες για την προώθηση των αξιών και των θέσεων του ανά τον κόσμο ελληνισμού. Συγκρατείται ιδιαίτερα ο αγώνας που έδωσε για την επιβολή εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ στην Τουρκία μετά την εισβολή στην Κύπρο», προσθέτει και καταλήγει: «Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top