Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: «Δε φεύγουμε με άδεια χέρια από τις Βρυξέλλες» 

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής οι διερευνητικές επαφές

Σε μια εβδομάδα οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα κρίνουν τη στάση της Τουρκίας. Η Αθήνα «ξεσηκώνει» τη γηραιά ήπειρο και δηλώνει αποφασισμένη να μη φύγει με άδεια χέρια από τις Βρυξέλλες. Υπό τον φόβο των κυρώσεων, η Άγκυρα σταματά τις προκλήσεις και ζητά διάλογο. 

Σε δύο «στρατόπεδα» η Ευρώπη για τις κυρώσεις στην Τουρκία

Με το Oruc Reis αγκυροβολημένο στην Αττάλεια θα πάμε σε διερευνητικές επαφές με την Τουρκία. Επαφές που σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, θα ξεκινήσουν μετά τη Σύνοδο Κορυφής, δηλαδή από Ιανουάριο.

«Δε φεύγουμε με άδεια χέρια από τις Βρυξέλλες» 

Όλο το βάρος της ελληνικής διπλωματίας πέφτει στο να πάρει το μάθημά του ο Ερντογάν στις Βρυξέλλες. 

Απαντώντας σε ερώτηση του Star, εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε: 

«Δε φεύγουμε από το τραπέζι αν το αποτέλεσμα στη Σύνοδο Κορυφής δεν ειναι αποδεκτό από εμάς. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είμαστε και εμείς, άρα η συζήτηση θα πρέπει να κινηθεί στο πλαίσιο που εμείς θεωρούμε αποδεκτό. 

Εκτός από το μπαράζ επαφών με Ευρωπαίους ομολόγους του ενόψει της Συνόδου, ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας κρατά «ζεστό» και τον Αραβικό κόσμο. 

Ιδιαίτερο βάρος δίνουμε στα Εμιράτα: έναν ισχυρό «σύμμαχο» αλλά και έναν νέο... επενδυτικό εταίρο! 

«Οι δυο χώρες μας μοιράζονται αξίες και τη θέληση να δουλέψουν μαζί για την ευημερία των λαών μας. Επίσης, μοιραζόμαστε μια κοινή υποχρέωση: να προωθούμε την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή μας», ανέφερε ο Νίκος Δένδιας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top