Σε δύο «στρατόπεδα» η Ευρώπη για τις κυρώσεις στην Τουρκία

Ποιοι μας στηρίζουν - Ποιοι κρατούν ουδέτερη στάση

Σε δύο «στρατόπεδα» φαίνεται ότι έχει χωριστεί η Ευρώπη, καθώς ορισμένες χώρες στηρίζουν την Ελλάδα στο ζήτημα της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία, σε αντίθεση με άλλες που διαφωνούν.

Ελληνοτουρκικό: Η Ελλάδα βγάζει νοκ άουτ την Τουρκία

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η Κατερίνα Τσαμούρη, εκτός από εμάς και την Κύπρο η Γαλλία, η Αυστρία, το Λουξεμβούργο, η Ιρλανδία και η Τσεχία θέλουν να τραβήξουν το «αυτί» του Ερντογάν

 

Το ζήτημα των κυρώσεων στην Τουρκία έθεσε ο Μητσοτάκης στον Μακρόν

Από την άλλη, η Ισπανία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Φινλανδία και Ιταλία δεβ θέλουν καθόλου κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, καθώς τρεις στις έχουν εξοπλιστικά συμφέροντα. Στην ίδια λίστα μπαίνει και η Ουγγαρία, που από την μια παρουσιάζεται ως «σταυροφόρος» κι από την άλλη τον τελευταίο καιρό δείχνει να τα έχει βρει με τους γείτονες.

Τέλος, η Γερμανία κρατά ουδέτερη στάση που προσπαθεί να αποφύγει την «καυτή πατάτα» των κυρώσεων επί προεδρίας της. Ποιο είναι το επιχείρημα της δεύτερης ομάδας; Ισχυρίζονται ότι αφού ανέλαβε νέος πρόεδρος στην Αμερική, ας περιμένουμε λίγο ακόμα να δούμε τη συμπεριφορά της Τουρκίας και ξανασυζητάμε το θέμα στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τον Μάρτιο του 2021. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top