Μητσοτάκης: Μείωση φορολογίας, εισφορών και κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης

«Είμαι αφοσιωμένος στη μεταρρυθμιστική ατζέντα που είχα θέσει»

Δείτε τι είπε ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του στο 31ο ετήσιο Greek Economic Summit

«Σήμερα είμαι ακόμα πιο αφοσιωμένος στη μεταρρυθμιστική ατζέντα που είχα θέσει πριν από την πανδημία», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας την Τετάρτη στο Ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο.

«Δε θα χάσουμε χρόνο θα εφαρμόσουμε ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα κάνει την Ελλάδα μία ανταγωνιστική χώρα. Μία ηγέτιδα χώρα στο μέλλον. Και μιλάω για την ψηφιακή Επανάσταση και την πράσινη μετάβαση. Έχουμε κάνει πολλά προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαι πεπεισμένος ότι μόλις περάσει η πανδημία, η Ελλάδα θα είναι στην πλευρά των νικητών», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Αυτοκριτική Μητσοτάκη: Κακώς άνοιξε η νυχτερινή διασκέδαση το καλοκαίρι

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι  η οικονομική στρατηγική για το 2021 περιλαμβάνει μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις και την εργασία, μείωση ασφαλιστικών εισφορών στο 3,9% και κατάργηση του τέλους αλληλεγγύης, προκειμένου η χώρα να γίνει πιο ανταγωνιστική στο παγκόσμιο περιβάλλον.

Μητσοτάκης για Ντ’ Εστέν: Η Ελλάδα αποχαιρετά τον μεγάλο φίλο της

«Περιμένω μία ταχύτατη ανάκαμψη, μετά το τέλος της πανδημίαςγιατί η πανδημία θα τελειώσει μόλις έχουμε εμβολιάσει ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού μας», είπε ο πρωθυπουργός.

Εγκαινίασε τον ανελκυστήρα στην Ακρόπολη ο Μητσοτάκης

Συνεχίζοντας, τόνισε πως η κυβέρνηση θα προστατέψει τις θέσεις εργασίας και θα παράσχει ρευστότητα στις μικρότερες επιχειρήσεις, αλλά και στον τραπεζικό τομέα. Παράλληλα, επεσήμανε ότι θέλει να αλλάξει το «μοντέλο», που θέλει τον ιδιωτικό τομέα να παράγει και τον δημόσιο τομέα να παράγει λιγότερο.

«Ταυτόχρονα, πρέπει να δημιουργήσουμε τα κατάλληλα κίνητρα, για να μπορέσει ο κόσμος να επενδύσει στην Ελλάδα. Γιατί κανείς δεν αμφιβάλλει και η επιχειρηματική κοινότητα ξέρει ακριβώς τι λέω ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές υπάρχουν εταιρείες που επενδύουν και σχεδιάζουν το μέλλον», υπογράμμισε.

«Η Ελλάδα όντως είναι σε πολύ καλή πορεία και πρόθεσή μου είναι να διασφαλίσουμε ότι θα σταθούμε πολύ ψηλότερα από τον πήχη, που έχει τεθεί. Έχουμε σημαντικά πλεονεκτήματα και όχι απαραίτητα σε τομείς, που συνδέονται με την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα ο τουρισμός. Δεν είμαστε μόνο η χώρα του ήλιου και του ελληνικού καλοκαιριού. Έχουμε και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και βέβαια και η διασπορά είναι πολύ σημαντική. Είναι πολλοί αυτοί που σκέφτονται να επιστρέψουν και θα επιστρέψουν εάν έχουν τις σωστές ευκαιρίες εργασίας», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top