Εγκαινίασε τον ανελκυστήρα στην Ακρόπολη ο Μητσοτάκης

«Προσβάσιμο για όλους το σύμβολο του δυτικού πολιτισμού»

Τα εγκαίνια του ανελκυστήρα στην Ακρόπολη, που θα επιτρέπει την πρόσβαση στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα στον Ιερό Βράχο, έγιναν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Σήμερα η Ακρόπολη λάμπει πιο φωτεινή από ποτέ αλλά και πιο προσβάσιμη από ποτέ», είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη διαδρομή με τον ανελκυστήρα.

Αντιδράσεις από το τσιμέντο στην Ακρόπολη – Η απάντηση του υπουργείου

Όπως είπε, πρόκειται για ένα έργο εμβληματικό που δεν θα είχε γίνει πράξη χωρίς τη συμβολή του Ιδρύματος Ωνάση, καθώς ο νέος ανελκυστήρας αλλά και οι νέες διαδρομές, που έχουν δημιουργηθεί, «καθιστούν την Ακρόπολη προσβάσιμη σε όλες και σε όλους, στα άτομα με κινητικές δυσκολίες αλλά και στους ηλικιωμένους, που θέλουν να απολαύσουν το σύμβολο του δυτικού πολιτισμού».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει ήδη θέσει σε διαβούλευση το Εθνικό Σχέδιο για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ, που στον πυρήνα του έχει την έννοια της προσβασιμότητας σε όλους και παντού.

«Το Εθνικό Σχέδιο για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία αποτελεί προσωπική μου δέσμευση, γνωρίζετε όλοι τους λόγους, για τους οποίους έχω προσωπική ευαισθησία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, που ευχαρίστησε εκ νέου όλους τους εμπλεκομένους, γιατί -όπως είπε- παρέδωσαν ένα τόσο δύσκολο έργο εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top