Αντιδράσεις από το τσιμέντο στην Ακρόπολη – Η απάντηση του υπουργείου

Οι εικόνες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου

Εργασίες τσιμέντο Ακρόπολη

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν το τελευταίο 24ωρο εικόνες από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, οι οποίες απεικονίζουν έργα χάραξης διαδρομών ΑμΕΑ προς την Ακρόπολη.

Οι διάδρομοι από τσιμέντο, οι οποίοι δημοσιεύτηκαν από την αρχαιολόγο Δέσποινα Μακροπούλου, προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις.

 «Τί σας έχω; ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ!! η υπουργός φροντίζει να ανεβαίνετε και με γόβες!! πώς τον έλεγαν εκείνον τον αρχιτέκτονα; Πικιώνη;», έγραψε στο facebook.

τί σας έχω; ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ!! η υπουργός φροντίζει να ανεβαίνετε και με γόβες!! πώς τον έλεγαν εκείνον τον αρχιτέκτονα; Πικιώνη; (φωτο Τάσος Τανούλας)

Δημοσιεύτηκε από Despina Makropoulou στις Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Το υπουργείο Πολιτισμού τοποθετήθηκε για το θέμα, τονίζοντας πως οι διαδρομές από τσιμέντο υπήρχαν εδώ και 20 χρόνια και επανακατασκευάζονται, λόγω φθοράς.

Οι συγκεκριμές διαδρομές είναι ο μόνος τρόπος για να προσεγγίσουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εκφράζει τη χαρά του που ευαίσθητοι πολίτες ανησύχησαν για τις διαδρομές, που επιστρώνονται στον Βράχο της Ακρόπολης, ώστε να διευκολύνουν την πρόσβαση των ΑμεΑ, των ηλικιωμένων, των πολιτών με προβλήματα υγείας. Εκφράζει ταυτόχρονα και τη λύπη του γιατί οι ίδιοι ευαίσθητοι πολίτες που διαμαρτύρονται, θα πρέπει μην έχουν επισκεφθεί τον Ιερό Βράχο τουλάχιστον επί μία εικοσαετία, που αυτές οι διαδρομές υφίστανται στρωμένες με τσιμέντο. Η διαφορά είναι ότι με το χρόνο και με το πέρασμα εκατομμυρίων επισκεπτών, όλα αυτά τα χρόνια, το υλικό έχει καταστραφεί και οι διαδρομές αποτελούν παγίδα ακόμα και για τους μη έχοντες δυσκολίες στην κίνηση. Με τη λειτουργία του ανελκυστήρα πλαγιάς, που θα επιτρέπει με ασφάλεια και άνεση την άνοδο των επισκεπτών, που δυσκολεύονται για ποικίλους λόγους, στο μνημείο, βελτιώνονται οι υφιστάμενες διαδρομές με υλικό, το οποίο έχουν εγκρίνει η Επιτροπή Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως, υπό την προεδρία του ακαδημαϊκού Μανώλη Κορρέ και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.   Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο έρχονται κάθε χρόνο για επισκεφθούν τον Ιερό Βράχο. Ας μην είναι αυτό το προσκύνημα προνόμιο όσων δεν αντιμετωπίζουν κανέναν πρόβλημα στην ανάβαση. ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, άνθρωποι με ποικίλα προβλήματα έχουν δικαίωμα να δουν και να θαυμάσουν από κοντά τα μνημεία της Ακρόπολης, της ημετέρας παιδείας μετέχοντες», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top