Lockdown: Τα πάντα θα κριθούν τις επόμενες 10 ημέρες

Γεωργιάδης: Θα ανοίξουν πρώτα εποχικές επιχειρήσεις και παιχνιδάδικα

Τις επόμενες 10 ημέρες θα κριθούν τα πάντα, όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι με το lockdown και το εάν υπάρχει περίπτωση να παραταθεί και για ένα διάστημα τον Δεκέμβριο.

Μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο οποίος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Δευτέρας είπε πως το επόμενο δεκαήμερο θα κρίνει τις αποφάσεις για το άνοιγμα ή όχι της αγοράς, και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είπε οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν με βάση την πορεία της πανδημίας. 

Πέτσας: Έκτακτη ενίσχυση τα Χριστούγεννα στα χαμηλά εισοδήματα

«Οι επόμενες 10 μέρες θα κρίνουν τα πάντα. Πιστεύω ότι θα εξελιχθούν ομαλά, βλέπω ότι ο κόσμος πειθαρχεί. Έχουμε σενάρια για όλα τα ενδεχόμενα: και για να ανοίξουμε την 1η Δεκεμβρίου και για να ανοίξουμε στις 10 Δεκεμβρίου και για να μην ανοίξουμε καθόλου τον Δεκέμβριο», είπε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Κορωνοϊός: Όλα θα κριθούν τις επόμενες 7-10 ημέρες

Κορωνοϊός: Κάθε μισή ώρα έχουμε έναν νεκρό

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε πως, όπως και στην πρώτη καραντίνα, η αγορά δε θα ανοίξει πλήρως από την πρώτη μέρα, αλλά κάποιοι κλάδοι αρχικά.

«Το λιανικό εμπόριο, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, “παίζει τα ρέστα του” την περίοδο των εορτών. Κάνουν εκεί τον μεγαλύτερο τζίρο τους στις γιορτές, τα καταστήματα με παιχνίδια, παραδείγματος χάριν, κάνουν το 50% του τζίρου της χρονιάς», τόνισε, εξηγώντας ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις εποχικές επιχειρήσεις και τα παιχνιδάδικα.

Νέο πακέτο μέτρων στήριξης έως τον Απρίλιο του 2021

Ερωτηθείς για το πακέτο μέτρων στήριξης των πληγέντων από την πανδημία, που αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός, επανέλαβε ότι πάγια κυβερνητική θέση είναι ότι «δε θα αφήσουμε κανέναν πίσω σε αυτή την περιπέτεια».

Πρόστιμο σε όσες επιχειρήσεις ανέβασαν τις τιμές κατά το lockdown

O κ. Γεωργιάδης, παρουσιάζοντας υπουργική τροπολογία στη Βουλή, έστειλε αυστηρό μήνυμα στις επιχειρήσεις, που ανέβασαν τις τιμές τους κατά τη διάρκεια του lockdown.

«Κανείς δεν μπορεί να παίξει με τη συμφορά του ελληνικού λαού και αυτό να το προσέξουν όλοι. Η κυβέρνηση θέλει οι επιχειρήσεις να έχουν κέρδος και όχι ζημία, αλλά σε καμία περίπτωση δε δικαιολογείται υψηλότερο καθαρό κέρδος, από αυτό που θα είχαν υπό άλλες συνθήκες», είπε και πρόσθεσε: «Να ξέρουν οι καταναλωτές ότι είμαστε από πάνω τους και με την τροπολογία αυτή επιβάλλουμε και πρόστιμα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, λέγοντας ότι η ρύθμιση δίνει το δικαίωμα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε περιοχές με έως 5.000 κατοίκους και με τζίρο έως 1,5 εκατ. ευρώ που απασχολούν μέχρι 9 υπαλλήλους να λειτουργούν ρολά επτά ημέρες την εβδομάδα.

Τέλος, όσον αφορά τις λαϊκές αγορές, είπε πως θα συναποφασίζουν με τον αρμόδιο φορέα για την παροχή άδειας το ποια ημέρα της εβδομάδας θα είναι η ημέρα του ρεπό τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top