Κόντρα Κεραμέως - Δελή για την πορεία του Πολυτεχνείου

«Δε γιορτάσαμε ούτε την 25η Μαρτίου ούτε την 28η Οκτωβρίου»

Νίκη Κεραμέως

Κόντρα μεταξύ της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή ξέσπασε στη Βουλή με αφορμή την απαγόρευση των συγκεντρώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου και την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού.

Πολυτεχνείο - ΣτΕ: «Πράσινο» φως στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων

Μητσοτάκης για Πολυτεχνείο: Αδιανόητο κάποιοι να στήνουν σκηνικό σύγκρουσης

Η κ. Κεραμέως ζήτησε προσαρμογή στις έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα: «Δε γιορτάσαμε ούτε την 25η Μαρτίου, ούτε την 28η Οκτωβρίου, έχουμε τόσους πολλούς διασωληνωμένους, μπορούμε να τιμούμε την ιστορία μας, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε στις συνθήκες. Και στα σχολεία μας εχει προβλεφθεί να εορταστεί το Πολυτεχνείο, με τρόπο προσαρμοσμένο», είπε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Δελή.

Αποχή από τις πορείες για το Πολυτεχνείο ζητά ο Τσίπρας

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ απεφάνθη ότι «Δε θα τα καταφέρατε να μην ακουστεί το μήνυμα πίσω από την αμερικάνικη πρεσβεία και να αποπροσανατολίσετε το λαό από κακοδιαχείριση της πανδημίας» και ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την «κατάπτυστη», όπως είπε, απόφαση απαγόρευσης των συναθροίσεων. Ακόμη, υπενθύμισε την εκδήλωση του ΚΚΕ την Πρωτομαγιά, όπου είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού. «Θα γίνει και αύριο με την τήρηση κανόνων», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Δευτέρας το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων από το κόμμα Μέρα25 και τον Γιάννη Βαρουφάκη και το Σωματείο για τα δικαιώματα του Ανθρώπου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top