Αποχή από τις πορείες για το Πολυτεχνείο ζητά ο Τσίπρας

Καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τη διάταξη για απαγόρευση συναθροίσεων

Ο Αλέξης Τσίπρας

Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να τιμήσει με συμβολικό τρόπο την επέτειο του Πολυτεχνείου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να μη συμμετάσχουν σε μαζικές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.

«Επικοινώνησα με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να τους εκφράσω βαθιά ανησυχία μου σε σχέση με απόπειρα κλιμάκωσης της τεχνητής όξυνσης τεχνικής έντασης από την κυβέρνηση με αφορμή το Πολυτεχνείο. Και οι τέσσερις συμμερίζονται την ανησυχία μου. Η κυβέρνηση το αποφάσισε χωρίς κανένα λόγο, ενώ γνωρίζει ότι τα κόμματα έχουν δείξει υπευθυνότητα απέναντι στη προστασία ανθρώπινης ζωής. Αποφάσισε όχι τον δρόμο του διαλόγου αλλά το “αποφασίζουμε και διατάζουμε”, μια αντισυνταγματική διάταξη για απαγόρευση συναθροίσεων σε όλη τη χώρα για 4 μέρες. Μια απόφαση - δεδομένου ότι κανείς δεν είχε πρόθεση να θέσει σε δεύτερη μοίρα την προστασία δημόσιας υγείας - αχρείαστη, βλακώδης προβοκατόρικη. Και το λέω με όλη την επίγνωση του όρου», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το περιστύλιο της Βουλής.

Μητσοτάκης για Πολυτεχνείο: Αδιανόητο κάποιοι να στήνουν σκηνικό σύγκρουσης

Πέτσας για Πολυτεχνείο: Μόνο ο κορωνοϊός θα γιορτάσει σε μία πορεία

«Κατανοώ ότι βρίσκεται σε πανικό και σε αδυναμία να απευθυνθεί με ευθύνη απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις και τους πολίτες. Εμείς για ακόμη μία φορά τον καλούμε να αποσύρει αυτή την αντισυνταγματική διάταξη. Καλούμε επίσης τους πολίτες να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, αλλά ταυτόχρονα τους καλούμε να μη συμμετάσχουν σε μαζικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου φέτος ή σε εκδηλώσεις που δεν θα είναι απολύτως διασφαλισμένη η προστασία της δημόσιας Υγείας», πρόσθεσε.

Σακελλαροπούλου: Να δείξουν πνεύμα συνεννόησης όλες οι πολιτικές δυνάμεις

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αύριο, θα προβεί σε μία συμβολική πράξη. Δε θα βρεθούμε στο χώρο του Πολυτεχνείου για πρώτη φορά μετά από 47 χρόνια. Γιατί η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν μια όαση και μία έξαρση ελευθερίας. Και δεν μπορεί 47 χρόνια μετά να γιορτάζεται σε ένα στρατόπεδο καταστολής με την παρουσία εκατοντάδων ή και χιλιάδων ανδρών των ΜΑΤ. Το Πολυτεχνείο μπορεί να γιορταστεί στις καρδιές μας, στην ψυχή μας, σε κάθε σπίτι, σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε οικογένεια, σε κάθε μήκος και πλάτος της χώρας», σημείωσε, τονίζοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταθέσει στεφάνι στο χώρο του ΕΑΤ – ΕΣΑ, σε μια εκδήλωση τιμής και μνήμης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top